Pecorino romano d.o.p. 200 gr.

Merk
Quatrocolli
Verpakking
Stuks 200 gram
Artikelnummer
40788676
per collo à 10 stuks
Geldig van 18-03-2024 t/m 31-03-2024
5,70 4,25
per stuks

Productomschrijving

Pecorino is een harde zoute Italiaanse kaas van schapenmelk. De naam van de kaas stamt af van het Italiaanse woord voor schaap: ‘pecora'. Pecorino wordt voornamelijk gebruikt bij de bereiding van gerechten en in tapenades. De pittige smaakmaker werd al tweeduizend jaar geleden gegeten als onderdeel van het rantsoen van het Romeinse leger. Vandaag de dag wordt de kaas nog steeds gemaakt volgens het traditionele recept. De schapen grazen op de velden van Lazio en Sardinië. De kaas heeft een rijpingsperiode van acht maanden.

Specificaties

Land Italie
Vetgehalte droge stof 36,00
Verschijningsvorm Kaas Gethermiseerd
Gezien in Courant 6

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 1 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

SchapenMELK, zout, zuursel.

Per 100 gram

Energie (kJ) 1607
Energie (Kcal) 384
Eiwitten (gram) 26
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 32
- waarvan verzadigd (gram) 18
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 5,2

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten