Ricotta fresca

Zoet en fris

Merk
Granarolo
Verpakking
Bak 250 gram
Artikelnummer
40787202

Productomschrijving

De ricotta van Granarolo heeft een heerlijke, zoete en frisse smaak. Het vet- en zoutgehalte is relatief laag. Hierdoor past de kaas prima op een fris broodje met verse kruiden. Ricotta is ook uitermate geschikt in salades of als vulling voor diverse pastacreaties.

Hoe wordt ricotta gemaakt?

Ricotta is veelal afkomstig uit Noord-Italië. Het is van oorsprong een bijproduct van het kaasmaken. De wei (het vloeibare deel) die overblijft tijdens de kaasproductie wordt opnieuw gekookt (ricotta). Hierdoor komt het albumine-eiwit boven drijven. Deze massa laten de kaasmakers uitlekken, zodat de casëinedeeltjes samenklonteren en er uiteindelijk een vers, ietwat korrelig product ontstaat: ricotta.

Specificaties

Vetgehalte droge stof 48,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit gepasteuriseerde melk

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 1ºC
Maximale bewaartemperatuur 7ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Gepasteuriseerde MELKwei, ROOM (MELK), zout, zuurteregelaar: citroenzuur.

Per 100 gram

Energie (kJ) 631
Energie (Kcal) 152
Eiwitten (gram) 8
Koolhydraten (gram) 3
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 12
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 0,4

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten