Kaas basil/knoflook bio terschel.

Merk
Terschellinger
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
40486644

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Kaasmakerij De Terschellinger is onze leverancier van kaas.

De biologische Terschellinger kaas is 50+, vegetarisch en puur. De kaas heeft een zachte, natuurlijke smaak en er worden geen andere producten aan de kaas toegevoegd dan wat strikt noodzakelijk is. Deze kaas is op smaak gebracht met knoflook en basilicum.

Over kaasmakerij De Terschellinger

Er zijn drie biologische veehouders op Terschelling die hun melk leveren aan de biologische kaasmakerij. De koeien worden gevoerd met gras uit het eigen bedrijf en met een eigen ruwvoer, ze krijgen geen maïs of restproducten van de levensmiddelenindustrie. Het grasland waar de koeien op lopen is natuurlijk van samenstelling, omdat er bijna niet wordt geploegd en geëgaliseerd. Dit zorgt ervoor dat er meer dan 120 verschillende soorten grassen, kruiden en bloemen in deze weiden voorkomen. Veel variatie in het gras is goed voor de gezondheid van de koeien, wat ook het medicijngebruik minimaliseert. Weinig medicijngebruik leidt weer tot gezonde mest en dus weer tot een gezonde, vitale bodem. Zo zorgen de koeien en het grasland voor elkaar.

Jan-Willem Zeilstra is de kaasmaker van De Terschellinger kaasmakerij, hij heeft het vak nog ouderwets in de praktijk geleerd. Kaas maken is zijn lust en zijn leven, hij combineert zijn traditionele opleiding met moderne kennis en inzichten. Samen met de heerlijke biologische melk resulteren zijn kennis en kunde in een mooi assortiment Terschellinger kazen met een bijzondere smaak.

Specificaties

Land Nederland
Biologisch Ja
Vetgehalte droge stof 50,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit gepasteuriseerde melk
Keurmerken Biologisch / EKO

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 1 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Gepasteuriseerde biologische koeMELK (Terschelling), stremsel (vegetarisch), zuursel, zout, biologische basilicum, biologische knofl ook.

Per 100 gram

Energie (kJ) 1630
Energie (Kcal) 390
Eiwitten (gram) 30
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 34
- waarvan verzadigd (gram) 20
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 10
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 1
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 1,5

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten