Kaas ma montbeliarde bio 50+

Merk
Meester
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
40402650
per kaas à 8 kilogram
Geldig van 14-09-2020 t/m 27-09-2020
18,10 13,95
per kilogram

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Meester-Affineurs is onze leverancier van diverse kazen.

Meester-Affineurs Montbéliarde 50+ kaas wordt bereid uit raszuivere biologische rauwe melk van Montbéliarde koeien. De kaas wordt minimaal 90 dagen gerijpt. Het is een vegetarische en lactosevrije kaas. De kaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt, waarbij de wrongel (vaste substantie) in Zwitserse kaasdoeken kort wordt geperst. Hierna wordt de kaas 36 uur gepekeld. Tijdens de rijping ontwikkelt de kaas een natuurlijk en eetbare korst. Rust, de gebruikte kaasculturen en de tijd dat de kaas rijpt zijn van grote invloed op de rijke smaak. Meester-Affineurs heeft het keurmerk Erkend Streekproduct. Dit keurmerk wordt verleend aan streekproducten met een gegarandeerde herkomst en toegevoegde waarde voor de streek.

Hoe wordt de kaas gemaakt?

De methode van Meester-Affineurs is bijzonder. Om de versheid te garanderen wordt gewerkt met gekoelde avondmelk en nog warme ochtendmelk. Ook verkrijgt het bedrijf zo een premium melk, aangezien vet,- en eiwitpercentages tussen de avond- en ochtendmelk verschillen. De verse rauwe melk gaat naar de ambachtelijke kaasmakerij. Nog voor het aanzuren van de melk worden de specifieke micro-organismen aan de melk toegevoegd. Na het aanzuren en stremmen, wordt de wrongel (vaste substantie) gewassen en de wei (vloeibaar) afgevoerd aan het jongvee. Zo gaan de nog aanwezige voedingsstoffen in de wei niet verloren. Zodra de wei van de wrongel is gescheiden, wordt de wrongel in doeken in de kaasringen gelegd en krijgt de kaas een eerste lichte persing. Pas bij de tweede lichte persing wordt de handtekening van Meester-Affineurs toegevoegd. Aansluitend krijgen de kazen een kort pekelbad (25% korter dan gebruikelijk), waarna ze verhuizen naar het rijpingscentrum. Daar krijgt de nog maagdelijke witte kaas een eerste wasbeurt met de speciale receptuur van kaasculturen. Na de eerste wassing krijgt elke kaas een eigen plank. Met het speciaal geselecteerde hout ontwikkelt zich een eigen biotoop van culturen. Om deze culturen optimaal te laten functioneren, wordt de kaas in het begin om de dag gewassen met dezelfde culturen, gekeerd en visueel geïnspecteerd. Dan gaat de frequentie van wassen omlaag en krijgt de kaas meer en meer rust om zelf de culturen te kunnen ontwikkelen die voor de vorming van de natuurkorst zo belangrijk zijn.

Over biologische Boerderij Welgelegen en Montbéliarde

Boerderij Welgelegen doet letterlijk en figuurlijk recht aan haar naam. De boerderij is prachtig gesitueerd aan de voet van de Grebbeberg en heeft een rijke historie. Bart van Laar is een jonge en enthousiaste boer met een gezonde dosis ondernemerschap. Hij heeft veel vernieuwende ideeën. Zijn gouden stelregel is: ‘We doen het goed, of helemaal niet’. Dit zien we zeker terug in zijn geweldige kazen.

De Montbéliarde komt oorspronkelijk uit de Jura, een bergachtige regio in het oosten van Frankrijk dichtbij de Zwitserse grens. Het ras is voortgekomen uit het samenvoegen van meerdere lokale rassen met als grootste invloed het roodwitte ras. Deze heeft een nauw verwantschap met Simmenthal. Waarbij in Zwitserland de Simmenthaler en in Duitsland en Oostenrijk de Fleckvieh meer een dubbeldoelras is gebleven, is in Frankrijk de Montbéliarde vooral in de melkrichting gefokt. Goede bespiering is altijd een duidelijk fokdoel gebleven. Het ras stamt uit een hard en sober bergachtig milieu. Hierdoor is de Montbéliarde een ras wat zich gemakkelijk handhaaft onder verschillende condities.

Specificaties

Land Nederland
Biologisch Ja
Vetgehalte droge stof 51,20
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit rauwe melk
Keurmerken Biologisch / EKO

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 6 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Volvette Biologische Montbélairde MELK, zout, zuursel, vegetarisch stremsel.

Per 100 gram

Energie (kJ) 1601
Energie (Kcal) 382
Eiwitten (gram) 24,5
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 32
- waarvan verzadigd (gram) 20
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 7
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 1
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 1,4
Polyolen 0
Cholesterol 80

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten