Lady blue bio 1kg. blauwader geitenkaas

Merk
Lady blue
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
40422177

Productomschrijving

Lady Blue is een blauwschimmelkaas gemaakt van rauwe geitenmelk. De kaas is vernoemd naar de 'leading lady' van de kudde. Ze was een zeer karakteristieke geit, met een vacht in de kleuren van een blauwschimmel. Reden genoeg om deze speciale kaas naar haar te vernoemen. Lady Blue past uitstekend op een kaasplateau. De kaas is ietwat pikant en romig van smaak, maar toch licht verteerbaar. Combineert goed met een lichtzoete witte dessertwijn.

De kazen van geitenhouderij De Kruidenwei worden grotendeels handmatig bereid van verse geitenmelk. Behalve de Capriolen en de geitenkwark zijn alle kazen gemaakt van rauwe melk (maximaal 30 °C). Bij de bereiding van kaas wordt uitsluitend zuursel, stremsel en zeezout gebruikt. Het zuursel zorgt voor een goede omzetting van melksuiker in melkzuur. Hierdoor is de kaas beter houdbaar en verteerbaar. De kazen worden gestremd met biologisch geitenlebstremsel. Het Keltisch zeezout is ongeraffineerd en rijk aan mineralen.

Geitenhouderij De Kruidenwei

In Nooitgedacht, provincie Drenthe, ligt de boerderij. Op 10 hectare worden 150 melkgeiten gehouden. In de zomer grazen de geiten in het weiland achter de boerderij. Een deel wordt gebruikt voor het winnen van voer voor de winter. Behalve gras, staan er veel verschillende kruiden in het weiland. Hier komt dan ook de bedrijfsnaam De Kruidenwei vandaan. De kruiden zijn gezond voedsel voor de geiten, goed voor de melk en dus ook goed voor de kaas. De boerderij heeft diverse soorten geitenrassen en de kudde is duurzaam en krachtig.

De visie van deze geitenhouderij is helder: wanneer je samenwerkt met de natuur, dan zijn er geen bestrijdingsmiddelen, kunstmatige toevoegingen of genetische manipulatie nodig. Het is nodig dat het bewustzijn van de consument groeit: de natuur is namelijk perfect zoals zij is.

Over IK KOOK BEWUST

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van "dichtbij" komen. Ze zijn herkenbaar aan het 'IK KOOK BEWUST'-logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij.

Specificaties

Land Nederland
Biologisch Ja
Vetgehalte droge stof 44,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit rauwe melk
Keurmerken Biologisch

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 1 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Rauwe biologische geitenMELK,keltisch zeezout,geitenlebstremsel,MELKzuurbacterién,PENICILLIUM ROQUEFORTI

Per 100 gram

Energie (kJ) 1410
Energie (Kcal) 340
Eiwitten (gram) 21
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 27
- waarvan verzadigd (gram) 16
Zout (gram) 2

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten