Cornet oaked blond 33cl

Merk
Cornet
Verpakking
Krat 24 fles
Artikelnummer
1103130

Productomschrijving

Tijdens het brouwproces worden er eiken houtsnippers toegevoegd aan Cornet. Dat geeft dit stevige, Belgische, blonde bier een subtiele vanilletoets.

Cornet

Het ontstaan van Cornet brengt ons terug naar de 18de eeuw. Toen liet ene Theodoor Cornet, rentmeester van kasteel Diepensteyn, op vraag van de graaf van Steenhuffel een exclusief bier brouwen bij brouwerij De Hoorn. De graaf, een trotse nazaat van de illustere ridder Salomon de Maldeghem, bewaarde het bier op eikenhouten vaten in de kelders van het kasteel en reserveerde het voor al zijn gasten.

De kasteelheer van Diepensteyn was een mild man die van zijn gesprekspartners dezelfde edelmoedigheid verwachtte. Aan tafel werden de helmen afgezet en de geesten opengezet. Het bier van Cornet smeerde niet alleen de kelen, maar smeedde ook diepe banden. Gesprekken brachten inzicht en nieuwe vrienden werden verbonden.

Dat warme karakter vinden we vandaag nog steeds terug in Cornet. De eikenhouten vaten van weleer zijn ondertussen vervangen door eikenhouten snippers die tijdens het brouwen worden toegevoegd. Hierdoor krijgt het bier zijn subtiele vanilletoets en zijn zachte volmondige smaak. Een zachtheid die de scherpe kantjes van elk gesprek haalt en de dialoog versterkt. Een warm gevoel dat zorgt voor blijvende herinneringen.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 4 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC
Bereidingsadvies 6 Celsius schenken

Ingredienten en voedingswaarden info

Bevat: GERSTEMOUT, TARWE

Allergie-informatie info

Gluten
Met
gluten