Montes angel's secret chardonnay

Merk
Montes
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8504330

Productomschrijving

Mooi lichtgeel van kleur. Deze chardonnay heeft diverse lagen met hints van verse citroen, passievrucht, guave, grapefruit, honing en witte bloemen. De smaken geven de wijn een heerlijke frisheid. De wijn heeft een mooie mineraliteit en elegant karakter. Perfect te combineren bij zalmtartaar, kreeft, fruits de mers en pastagerechten.

Wijnhuis Viña Montes

Het Chileense Viña Montes is in 1988 opgericht door vier partners met allen veel ervaring in de kunst van het wijnmaken en de wijnhandel. Dankzij hun grote ambitie is het wijnhuis uitgegroeid tot een van de grootste en meest toonaangevende wijnbedrijven van Chili. Wijnmaker Aurelio Montes is het trotse boegbeeld van het Viña Montes. Viña Montes heeft vijf wijngaarden met diverse klimatologische omstandigheden en bodemtypes. Een bijzondere wijngaard is de nieuwe winery in Alpata die volgens de Chinese Feng Shui filosofie is opgezet. Opperste harmonie met de omgeving wordt nagestreefd met basiselementen als land, water, hout en metaal. Viña Montes heeft de sustainability-code voor duurzaamheid: een zeer omvangrijke en ambitieuze code van alle wijnproducerende landen.

De engel
Kenmerkend voor Viña Montes is de engel die terugkomt op etiketten en in namen. Douglas Murray, één van de vier partners, is de bedenker van dit beeldmerk. Vanwege verschillende gebeurtenissen in zijn leven geloofde hij in engelachtige interventie. Zijn eigen sterfelijkheid is meerdere malen op de proef gesteld door bijna fatale duikongevallen en twee verschrikkelijke auto-ongelukken.

Specificaties

Land Chili
Wijnhuis Montes
Druif Chardonnay
Aroma Vanille, boter, abrikoos, nectarine en ananas.
Smaak Gemiddelde zachte zuren, volle body. Lange afdronk en heel veel smaak.
Wijn-Spijs Kip
Vis
Classificatie Central Valley

Bereiden en bewaren

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten