Drambuie

Blend van Schotse whisky

Merk
Drambuie
Verpakking
Fles 70 centiliter
Artikelnummer
6394001

Productomschrijving

De smaak van Drambuie is het resultaat van een unieke blend van gerijpte Schotse whisky en een geheime combinatie van specerijen, heidehoning en kruiden. Het drankje heeft een heldere diepgouden kleur. De geur is te omschrijven als: gerijpte whisky gecombineerd met een mix van bloemen, boventoon van kruiden en rijke honing. Drambuie heeft een caleidoscopische smaaksensatie met een complexe samenstelling van kruiden, specerijen, zoet en honingtonen. De ingrediënten zijn voorzichtig afgemeten en handmatig samengesmolten tot een bijzonder recept. De meeste ingrediënten zijn geheim. Bekend is dat er verschillende single malt whisky’s gebruikt worden die 15 tot 17 jaar oud zijn. De afdronk is wellustig, zoetvloeiend en vol.

Drinksuggestie

Drambuie kan puur of ‘on the rocks’ gedronken worden. De likeur is ook een onderdeel van de beroemde ‘Rusty Nail’. Dit bestaat uit 1 deel Drambuie en 1 deel Schotse whisky.

Achtergrondinformatie

De oorsprong van deze likeur is terug te leiden tot een geheim recept voor de jonge prins Charles Stuart in 1745, gemaakt door de Koninklijke Apotheek in Edinburgh. Nadat Schotland veroverd was, is het geheim na de nederlaag bewaard door John McKinnon op het Isle of Skye. De naam Drambuie is een afgeleide van het Schotse Gaelic An Dram Buidheach en betekent: ‘Het drankje dat voldoet’.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 17 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten