Licor 43 35 cl

Zoete Spaanse likeur

Merk
Licor 43
Verpakking
Fles 35 centiliter
Artikelnummer
6394889

Productomschrijving

Licor 43 staat ook wel bekend als Licor Cuarenta Y Tres. Het is een wereldwijd bekende zoete Spaanse likeur. Licor 43 heeft haar naam te danken aan de 43 ingrediënten. De ingrediënten zijn allemaal natuurlijk en de drank heeft een prachtige gouden kleur. Enkele bestandsdelen zijn sap van citrus- en andere vruchten, kruiden en accenten van vanille en karamel. Het alcoholpercentage is 31%. Het eeuwenoude recept is vandaag de dag nog steeds een familiegeheim.

Drinksuggestie

De likeur kan puur gedronken worden, al dan niet met ijs. Licor 43 gaat ook goed samen met warme dranken, zoals koffie en thee. Daarnaast zijn er vele mixmogelijkheden. Zo kan Licor 43 prima gemixt worden met vruchtensappen, cola, sinas, rode wijn of Ginger Ale. Voor een heerlijke cocktail met cranberrysap, ‘Copa del Amor’, dient u 40 ml. Licor 43 in een met ijs gevuld groot wijnglas te schenken. Voeg limoensap toe en vul het glas verder af met cranberrysap. Roer het geheel kort en garneer met een sinaasappelschijfje en een kaneelstokje.

Achtergrondinformatie

Sinds 1924 wordt deze Licor 43 door Diego Zamorra in het Spaanse Cartagena gemaakt. Sindsdien is Licor 43 onlosmakelijk aan deze stad verbonden. Licor 43 is een afstammeling van Licor Mirabilis, welke al 2000 jaar geleden door de Spanjaarden gedronken werd. De Romeinse bezetter wilde deze drank in eerste instantie verbieden, maar het bleek een diepgewortelde traditie en de mensen dronken in het geheim Licor Mirabilis . Door de mateloze populariteit werd de drank uiteindelijk door het hele Romeinse Rijk verspreid. Zo werd Licor 43 geboren. Het recept ging vanwege de liefde voor deze likeur niet verloren. Dat is de kracht van Licor 43. Het wordt al eeuwenlang met passie gemaakt. De slogan “Licor 43, Pura Pasión” liegt er dus niet om.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 17 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten