Licor 43 orochata

Lichte zijdezachte likeur

Merk
Licor 43
Verpakking
Fles 70 centiliter
Artikelnummer
6395010

Productomschrijving

Licor 43 Orochata is een lichte en zijdezachte likeur. Deze likeur bevat de welkbekende Licor 43 Original, aardamandelmelk, kaneel en citrus. Licor Orochata is geïnspireerd op de regionale specialiteit Horchata. Deze drank heeft ook aardamandelmelk, kaneel en citrus als basis ingrediënten. Vanwege de plantaardige basis is dit een lichte likeur.

Drinksuggestie

Licor 43 Orochata is het lekkerst als deze ijskoud geserveerd wordt. Vul een glas met ijsblokjes, schud de fles goed en giet de gekoelde Licor 43 Orochata over de ijsblokjes heen.

Achtergrondinformatie

De legende:
Er gaat een mooie legende schuil achter de naam Orochata. Volgens de overlevering kreeg de koning van Aragon bij een bezoek aan Valencia het drankje Horchata van een meisje aangeboden. Toen de koning vroeg wat het was antwoordde het meisje: ‘ Dit is aardamandelmelk’, waarop de koning riep: ‘Dit is geen melk, dit is goud lief meisje!’ Oro betekent goud en xata lief meisje. En zo is de naam Licor 43 Orochata ontstaan.
Achter de fles zit ook een bijzonder verhaal. In de omgeving van Valencia vind je Horchateria’s. Dit zijn authentieke Spaanse barretjes, waarin veel gebruik wordt gemaakt van de kenmerkende Spaanse mozaïektegeltjes. Licor 43 heeft daarom een kunstenaar gevraagd om een uniek mozaïekpatroon te ontwerpen en te verwerken op de fles.

Licor 43:
Sinds 1924 wordt Licor 43 Original door Diego Zamorra in het Spaanse Cartagena gemaakt. Sindsdien is Licor 43 onlosmakelijk aan deze stad verbonden. Licor 43 is een afstammeling van Licor Mirabilis, welke al 2000 jaar geleden door de Spanjaarden gedronken werd. De Romeinse bezetter wilde deze drank in eerste instantie verbieden, maar het bleek een diepgewortelde traditie en de mensen dronken in het geheim Licor Mirabilis . Door de mateloze populariteit werd de drank uiteindelijk door het hele Romeinse Rijk verspreid. Zo werd Licor 43 geboren. Het recept ging vanwege de liefde voor deze likeur niet verloren. Dat is de kracht van Licor 43. Het wordt al eeuwenlang met passie gemaakt. De slogan “Licor 43, Pura Pasión” liegt er dus niet om.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 17 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC