Tia maria

Merk
Tia maria
Verpakking
Fles 100 centiliter
Artikelnummer
6397091
per collo à 6 fles
Geldig van 12-10-2020 t/m 25-10-2020
20,50 16,95
per fles

Productomschrijving

Tia Maria is een koffielikeur met meer dan drie eeuwen geschiedenis. Tia Maria combineert de beste verse koffie, die geroosterd wordt tot in de perfectie, met natuurlijke vanille en werkt dit af met een vleugje Jamaicaanse rum.

Over Tia Maria

Tia Maria dateert uit het midden van de 17e eeuw, toen een jonge Spaanse aristocrate de koloniale oorlog ontvluchtte op het eiland Jamaica. Haar dienstmeid redde een familieschat, een klein juwelendoosje met zwarte pareloorringen en een oud manuscript met het recept voor een mysterieuze likeur. Het recept is vernoemd naar de moedige vrouw. Tia Maria werd geboren. Het recept werd vele jaren vergeten voordat het in de jaren 1940 opnieuw werd ontdekt door Dr. Kenneth Leigh Evans, die het begon te produceren en op de markt te brengen. Vanaf vandaag is Tia Maria favoriet bij liefhebbers van koffielikeuren over de hele wereld en het werd zelfs veertig jaar geleden gebruikt in het allereerste recept van Espresso Martini.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 17 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Water, suiker, alcohol, koffie extract (10%), glucosestroop, rum, aroma's, kleurstof: caramel (E150d), zuurteregelaar: citroenzuur (E330).

Allergie-informatie info