Courvoisier vsop

Merk
Courvoisier
Verpakking
Fles 70 centiliter
Artikelnummer
6311552

Productomschrijving

Courvoisier V.S.O.P. is vervaardigd van Grande en Petite Champagne die de V.S.O.P. een harmonieus karakter geven en de Fins Bois geeft een fruitig en bloemig karakter. Na zes tot tien jaar rijpen heeft de V.S.O.P. precies zolang gerijpt dat de harmonieuze samenstelling optimaal tot uiting komt in de aroma’s en smaken. Weelderige aroma’s van rijpe perzik en smaken van geroosterde amandelen met tonen van karamel. Door droesem ontstaat complexe fruitige en muskus smaaktonen en jasmijn aroma’s. Winnaar van meerdere prijzen tijdens diverse spirit competitions.

Over Courvoiser

Oorspronkelijk opgericht in Parijs, in de Franse buitenwijk Bercy in 1809, begon Emmanuel Courvoisier een wijn- en gedistilleerd onderneming met Louis Gallois, de toenmalige burgemeester van Bercy. Uiteindelijk besloten de twee dat de enige manier waarop ze de allerbeste cognac konden garanderen, was verhuizen naar de regio en zelf gaan produceren. Het 200-jarige bewerkingsproces is niet veranderd sinds Courvoisiers vestiging in Bercy. In 1828 wilden Felix Courvoisier en Jules Gallois, de zonen van Emmanuel en Louis, de kwaliteit van cognac verbeteren door het bedrijf naar het hart van de Cognac-regio in de stad Jarnac te verplaatsen.
Courvoisier haalt eaux-de-vie uit de volgende crus om zijn melanges te maken: Grande Champagne, Petite Champagne, Boderies en Fin Bois. Het oogstseizoen begint in oktober, gevolgd door destillatie van november tot maart. Courvoisier cognac is gerijpt in handgemaakte vaten van 200 jaar oude eik afkomstig uit het Tronçais-bos in Frankrijk. Alle cognacs rijpen minimaal 2,5 jaar wat te intensiteit, complexiteit en zachtheid ten goede komt.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 17 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten