Catz dry gin 48,2%

Geschikt voor longdrinks en cocktails

Verpakking
Fles 70 centiliter
Artikelnummer
6200530
per colli à 6 fles
Geldig van 02-12-2019 t/m 31-12-2019
32,95 24,95
per fles

Productomschrijving

CATZ Dry Gin wordt gedistilleerd in Schiedam in een van de oudste distilleerderijen van Nederland. De neus van deze gin is stoer, kruidig en fruitig en heeft tonen van jeneverbes en angelica (engelwortel). Heerlijke aroma’s met een fruitige hint van bergamot. In de smaak breed en gul, met een vleugje kaneel, eindigend in een frisse afdronk waarin citrus de boventoon voert. Het alcoholpercentage van deze gin is 48,2%. Alle botanicals, onder andere jeneverbes, kardemon, koriander, cayennepeper en engelwortel, worden individueel gedistilleerd. De bijzonder frisse smaak komt door het gebruik van verfijnde bergamot.

Drinksuggestie

Met deze gin kunt u een heerlijke CATZ Dry Gin & Tonic creëren. Vul hiervoor een glas met ijsblokjes en strijk een partje limoen over de glasrand. Knijp deze vervolgens uit in het glas. Schenk in het glas 50 ml. CATZ Dry Gin. Voeg vervolgens 200 milliliter tonic en een roerstaafje van zoethout toe.

Achtergrondinformatie

CATZ Dry Gin wordt aanbevolen door IBA, de International Bartenders Association. Deze gin geeft het onderscheid aan in cocktails en longdrinks. Door zoethout als roerstaafje te gebruiken krijgt CATZ Dry Gin Tonic een verassende twist.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 17 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC