Havana club 7y

De oudste geproduceerde rum van Havana Club

Merk
Havana club
Verpakking
Fles 70 centiliter
Artikelnummer
6372714

Productomschrijving

Dit is de oudste geproduceerde rum uit het huis van Havana Club. De drank staat wereldwijd bekend als de beste in zijn soort. Het rijpingsproces van de rum gebeurt in wit eikenhouten vaten, in de zeer oude kelders van de brouwerij. Dit levert een zeer nette smaak op die lekker zacht weg drinkt. De geuren zijn aangenaam en doen denken aan hout en vanille. Precies zoals een goede klassieke rum hoort te ruiken.

Over Havana Club

Havana Club mag toch wel tot de bekendste rum merken van de wereld gerekend worden. Het rum merk werd in 1878 opgericht door José Arechabala, in Santa Cruz del Norte, Cuba en heette eerst La Vizcaya. Na de grote Cubaanse revolutie in 1959 werden de distilleerderij en het bedrijf genationaliseerd door de Cubaanse regering. Zij gaven het bedrijf de naam Havana Club. De familie Arechabala verhuisde vervolgens naar Spanje en niet veel later emigreerden ze naar de Verenigde Staten.

Havana Club wordt geproduceerd op twee locaties in Cuba: in Santa Cruz del Norte en in San Jose. In 1993 sloot de Cubaanse regering een overeenkomst met de Franse onderneming Pernod Ricard. De Cubaanse regering blijft de productie beheren maar de distributie en reclame wordt verzorgd door Pernod Ricard. Deze laatste verkoopt de rum wereldwijd, met als belangrijke uitzondering de Verenigde Staten. In de VS wordt Havana Club namelijk verkocht door firma Bacardi. Zij kochten het originele recept nog van de familie Arechabala.

Leuk om te weten is dat alle Cubaanse producten, zoals sigaren en deze rum, een officieel zegel van herkomst dragen. Dit label wordt beschouwd als een waarborg voor echtheid en de kwaliteit van de producten.

Specificaties

Land Cuba

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 17 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info