Patron reposado tequila

De verfijnde tequila van Patron wordt met de hand vervaardigd

Merk
Patron
Verpakking
Fles 70 centiliter
Artikelnummer
6392461

Productomschrijving

De Patron Reposado tequila wordt tussen de 2 en 12 maanden gelagerd in houten vaten of tanks. Het is de best verkochte nationale drank van Mexico en neemt met 60% het leeuwendeel van de tequila-omzet voor zijn rekening. Een complexe en evenwichtige tequila met verfijnde houttonen. De tequila is licht amberachtig van kleur en in de afdronk proeft u wat vanille. Een echte klassieker.

Oorsprong tequila

Mexico staat bekend om de productie van mezcal & tequila. Beide dranken worden vaak in één adem genoemd, maar verschillen wel degelijk. Het woord mezcal betekent 'ovengebakken agave'. Mezcal mag -in tegenstelling tot tequila- van verschillende soorten agave gemaakt worden. In Mexico zeggen ze dan ook wel : ‘All tequila is mezcal, but not all mezcal is tequila’.Het rijpen van agave is een langzaam proces, het duurt zo'n acht jaar. Dit maakt de verwerking ervan een kostbaar iets. De agave die gebruikt kan worden moet precies het juiste niveau aan suiker bevatten.

Over Patron

De bijzondere tequila's van Patron worden met de hand vervaardigd. Van het winnen uit de agave tot aan het bottelen van het eindproduct. De flessen zijn handgeblazen en genummerd. Het bedrijf maakt gebruik van een eco-vriendelijk irrigatiesysteem en recyclen de bijproducten van de agave. Er zijn maar liefst 60 handen betrokken bij de vervaardiging van Patron tequila.

Specificaties

Land Mexico

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 17 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info