Ch.canet evangile minervois

Merk
Chateau canet
Verpakking
Fles 150 centiliter
Artikelnummer
8269145

Productomschrijving

‘Les Evangiles’ is een kleine wijngaard met oude Syrah-wijnstokken. Het is de hoogste wijngaard van het Domaine en heeft een geweldig ‘terroir’ met diepe gronden van klei en kalksteen. De gemiddelde opbrengst is erg klein maar ook erg geconcentreerd (in 2007 produceerden ze slechts 28 hectoliter per hectare) en dit vormt de basis voor een geweldige wijn. Een lange gisting heeft als resultaat om het volledige potentieel van de druiven te extraheren waarna de wijn wordt gerijpt in eiken vaten uit Bourgondië (30% nieuw, 40% een jaar oud en 30% twee jaar oude vaten). Les Evangiles is een volle ronde wijn met een royale fruitige smaak van zwarte bessen en bramen en een vleugje tabak, mokka en vanille. De wijn heeft een rijke structuur en fluweelzachte tanines.

Over Château Canet

Château Canet is een landgoed van 115 hectares genesteld in de Minervois op steenworp afstand van Carcassonne in het zuiden van Frankrijk, eigendom van de Nederlandse Lemstra-Bake familie. Floris houdt zich bezig met de wijngaarden en kelders terwijl zijn vrouw Victoria zorgt voor de comfortabele vakantie cottages die gevestigd zijn in het hart van het domaine. Een levensdroom die in 2007 in vervulling ging na bijna 20 jaar lang in Frankrijk in de wijnindustrie actief te zijn geweest. Château Canet was eigendom van een groot wijnhuis en de wijnen van het domaine gingen op in grote volumes merkwijnen. Sinds 2007 is het roer echter omgegooid en doen Floris en Victoria er alles aan om de geweldige installatie in de kelder te gebruiken om topwijnen te maken.De 45 hectaren wijngaarden zijn beplant met Syrah, Grenache, Roussanne en Bourboulenc. De laatste twee zijn de witte druiven waarvan de witte Minervois wordt gemaakt: een specialiteit van het domaine en een rariteit in de regio daar maar 2% van de wijngaard van de Minervois witte wijn produceert. Château Canet maakt deze wijn sinds 2007 en heeft voor zowel de 2007 als de 2008 medailles in Parijs weten te behalen. (goud en zilver) De wijngaarden van het domaine wordt bewerkt volgens de ‘Terra Vitis’ regels om het milieu zo veel mogelijk in tact te houden, de rendementen zijn omlaag en de kwaliteit is omhoog gegaan. Château Canet laat het potentieel van de Languedoc zien: Kwaliteits wijnen tegen een betaalbare prijs.
Chateau Canet, een klein Nederlands hoekje in de Franse wijngaarden vlak bij de Middellandse zee waar het allemaal draait om de passie voor wijn en genieten van het Franse leven.

Specificaties

Regio Languedoc
Plaats Minervois
Wijnhuis Chateau Canet
Druif Syrah
Aroma Zwarte bes, bramen, viooltjes, vanille en mokka.
Smaak Gestructureerd, zachte tannines. Gemiddelde zuren en lange afdronk. Gemiddelde body.
Wijn-Spijs Lamsvlees
Land Frankrijk

Bereiden en bewaren

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten