Spa finesse 50cl pet verv. 2132000

Subtiel bruisend

Merk
Spa
Verpakking
Tray 24 fles
Artikelnummer
2130161

Productomschrijving

Spa Finesse is natuurlijk en licht bruisend mineraalwater waar de natuur zelf koolzuur ingestopt heeft. Elke druppel van Spa Finesse begon ongeveer 50 jaar geleden als regendruppel en komt tijdens de ondergrondse reis in aanraking met diverse koolzuurhoudende rosten, honderden meters diep in de grond. Op deze manier krijg Spa Finesse van nature een subtiele sprankeling. Deze tray bevat 24 petflesjes van 50 centiliter.

Over Spa

Spa is uiterst zuiver natuurlijk mineraalwater. Spa water maakt een ondergrondse reis van drie tot vijf jaar lang voordat deze gebotteld wordt. Tijdens deze reis krijgt spa zijn unieke mineraalarme samenstelling. Dit zorgt voor de zachte smaak van het water. Spa wordt gewonnen in het hart van de Belgische Ardennen. Doordat het gebied zo zuiver is, is Spa water van topkwaliteit. Spa doet er daarom alles aan de natuur te beschermen zodat het water zuiver en puur blijft. Spa heeft een onuitputtelijke bron, namelijk regen.

Sinds 1583 wordt er al Spa al gebotteld en geëxporteerd. Van over de hele wereld kwamen welgestelden naar het stadje Spa om de heilzame werking van het water te ervaren. Niet alleen om te drinken, maar ook om in te baden. Tsaar Peter de Grote, Victor Hugo en de Belgische Koningin Marie-Henriëtte waren geregeld in Spa te gast. Naar Koningin Marie-Henriëtte werd zelfs lange tijd een van de waters vernoemd. Spa Marie-Henriëtte: van nature licht bruisende water.

Spa en natuur

Spa is een van de grootste beschermde natuurgebieden van Europa. Door de natuur met uiterste zorg te beschermen, wordt het gebied puur gehouden en blijft het water zuiver. Dankzij de unieke ligging van het gebied valt hier gemiddeld anderhalf keer meer regen dan in de rest van België. De grondlagen blijven zich voortdurend vullen met regenwater. Om de natuur te beschermen heeft Spa de volgende maatregelen genomen:

- Verbod op landbouw en industrie.
- Ondoorlatende parkeerzones: Eén druppel olie kan wel 1000 liter water verontreinigen. Om deze reden worden onder alle parkeerzones een ondoorlaatbare beschermingslaag aangelegd.
- Geen strooizout op de wegen, maar zand.
- Evenwicht en bescherming: de diversiteit in bebossing wordt nauwkeurig in de gaten gehouden. Een juiste balans tussen naald- en loofbomen minimaliseert de hoeveelheid nitraat in de grond.
- Bio-afbreekbare olie: Wanneer er bijvoorbeeld bomen gekapt moeten worden, wordt er biologisch afbreekbare olie gebruikt. Dit heeft geen invloed op de zuiverheid van het water.
- Uniek noodplan bij ongelukken: In de jaren 90 ontwikkelde Spa in samenwerking met hulpdiensten, de bosbeheerders en de stad Spa een uniek inventarisatieplan. Bij vervuiling of brand gaat er bijvoorbeeld geen seconde verloren. Alles wordt direct in werking gesteld om verontreiniging van de bronnen voorkomen.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 4 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC
Bereidingsadvies koel serveren

Ingredienten en voedingswaarden info

Analyse (mg/l):Ca: 11Mg: 5,5Na: 9K: 1CI: 5SO4: 8,5NO3: <(><<)>0,5HCO3: 70SiO2: 8Natuurlijk CO2: 3,8 g/lDroogrest: 80 mg/l

Per 100 gram

Energie (kJ) 0
Energie (Kcal) 0

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten