Thee green original lemon

Fris en licht

Merk
Pickwick
Verpakking
Doos 100 stuks
Artikelnummer
20211049

Productomschrijving

De frisse groene thee van Pickwick is karakteristiek licht van kleur. Dankzij het vleugje citroen krijgt de thee een verfrissende smaak. In deze doos zitten 100 theezakjes van 2 gram per stuk.

Geschiedenis van Pickwick

In 1753 opende Egbert Douwes samen met zijn vrouw Akke Thijsses kruidenierswinkel ‘De Witte Os’ in koloniale waren in het Friese Joure. Hier werd de basis gelegd voor Douwe Egberts en Pickwick. Koffie, thee en tabak waren hun belangrijkste handelswaar. In 1937 introduceerde Douwe Egberts Pickwick thee. Er werd bewust voor een Engelse naam gekozen, omdat thee in die periode nog erg ‘Engels’ aandeed. Om het zo Engels mogelijk te doen lijken werd op de verpakking een Engelse postkoets afgebeeld. De merknaam heeft de vrouw van de toenmalige directeur bedacht. Zij was erg fan van de boeken van Dickens. Nadat zij ‘Pickwick Papers’ las, stelde zij de naam Pickwick voor.

Duurzame theemarkt

Pickwick vormt met een aantal andere internationale theebedrijven het ‘Ethical Tea Partnership’. Deze organisatie draagt bij aan de verbetering van de werk- en leefomstandigheden van mensen die in de theeproductie werken. Zij streven naar een gezonde theesector die rechtvaardig is tegenover mens en milieu. Ook gebruikt Pickwick UTZ-producten. Dit is een keurmerk voor duurzame landbouw die zorgt voor betere kansen voor boeren, hun families en onze planeet. De Pickwickthee komt voornamelijk uit India, Sri Lanka en Indonesië; hier is het perfecte klimaat voor theeplantages.

Ook interessant voor u

Specificaties

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 6 ºC
Maximale bewaartemperatuur 27 ºC
Bereidingsadvies in kokend water, 2-3 min laten trekken.

Ingredienten en voedingswaarden info

groene thee, citroengras, aroma, citroenschilletjes (2,5%).

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten