Thee forest fruit lipton professioneel

Bosvruchtenthee

Merk
Lipton
Verpakking
Doos 25 zak
Artikelnummer
20222233

Productomschrijving

Lipton Tea Forest Fruit Professioneel is een zwarte thee met de smaak van rode vruchten en stukjes fruit. De thee valt in de zogeheten ‘Refresh’ categorie. Deze aardbeienthee helpt om een moment van verfrissing te vinden. Dankzij de folie enveloppen wordt de thee goed beschermd en blijft de geur en smaak optimaal behouden.

Geschiedenis van Lipton Tea

Sir Thomas Lipton werd in 1850 geboren. Van jongs af aan was hij al een grote fan van thee. Op 21-jarige leeftijd opende hij zijn eigen theewinkel in Glasgow. In 1890 kocht hij zijn eerste theeplantage in Ceylon, het huidige Sri Lanka. Zijn doel was om kwaliteitsthee wereldwijd toegankelijk te maken. In die tijd was thee een luxeproduct. Het wereldwijd toegankelijk maken is zeker gelukt. Lipton Tea is namelijk uitgegroeid tot een van de grootste theemerken ter wereld.

Over Lipton Tea

Lipton werkt graag mee aan een betere wereld. Thee van Lipton wordt daarom ook duurzaam geproduceerd. Lipton werkt samen met de Rainforest Alliance en zet zich in voor mens en milieu. De Kericho Plantages in Kenia hebben in totaal een oppervlakte van meer dan 11.000 hectare en produceert jaarlijks ongeveer 200.000 ton verse theebladeren. Op de plantages werken ongeveer 25.000 mensen. De arbeiders en hun meer dan 100.000 familieleden kunnen gratis gebruik maken van huisvesting, basisonderwijs, drinkwatervoorzieningen, twee ziekenhuizen en vier gezondheidscentra. Daarnaast heeft Lipton een speciaal HIV/Aids programma welke onder andere bestaat uit opleiding, voorlichting en zorgverlening. Naast zorg voor de mens, beschermt Lipton 13.500 hectare natuurlijk bos, moeras- en grasland. Lipton heeft in de afgelopen jaren al 260.000 bomen in het bos en 320.000 bomen voor lokale gemeenschappen geplant. De energie die nodig is voor de productie, is afkomstig uit milieuvriendelijke bronnen.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies Koel en droog bewaren
Bereidingsadvies 4-5 minuten laten trekken in kokend water

Ingredienten en voedingswaarden info

Zwarte thee, aroma's, bosvruchten (2,3%) (aardbei (0,55%), framboos (0,55%), aalbes (0,55%), braam (0,55%), kers (0,1%)), maltodextrine.

Per 100 gram

Energie (kJ) 17
Energie (Kcal) 4
Eiwitten (gram) 0,5
Koolhydraten (gram) 0,5
- waarvan suiker (gram) 0,5

Allergie-informatie info

Gluten Zonder
Schaaldieren Zonder
Ei Zonder
Vis Zonder
Aardnoten en Pinda Zonder
Soja Zonder
Melk Zonder
Noten en schaalvruchten Zonder
Selderij Zonder
Mosterd Zonder
Sesam Zonder
Zwaveldioxide en Sulfieten Zonder
Lupine Zonder
Weekdieren Zonder