Thee english blend envelop 2gr pickwick

Vol en rijk

Merk
Pickwick
Verpakking
Doos 100 zak
Artikelnummer
20210317

Productomschrijving

English Tea Blend is de meest gedronken theesoort ter wereld. Pickwick English Melange is een mengeling van de beste theesoorten uit verschillende landen. Het is vol en rijk van smaak en bevat geen calorieën. Deze doos bevat 100 zakjes van 4 gram in een envelop.

Geschiedenis van Pickwick

In 1753 opende Egbert Douwes samen met zijn vrouw Akke Thijsses kruidenierswinkel ‘De Witte Os’ in koloniale waren in het Friese Joure. Hier werd de basis gelegd voor Douwe Egberts en Pickwick. Koffie, thee en tabak waren hun belangrijkste handelswaar. In 1937 introduceerde Douwe Egberts Pickwick thee. Er werd bewust voor een Engelse naam gekozen, omdat thee in die periode nog erg ‘Engels’ aandeed. Om het zo Engels mogelijk te doen lijken werd op de verpakking een Engelse postkoets afgebeeld. De merknaam heeft de vrouw van de toenmalige directeur bedacht. Zij was erg fan van de boeken van Dickens. Nadat zij ‘Pickwick Papers’ las, stelde zij de naam Pickwick voor.

Duurzame theemarkt

Pickwick vormt met een aantal andere internationale theebedrijven het ‘Ethical Tea Partnership’. Deze organisatie draagt bij aan de verbetering van de werk- en leefomstandigheden van mensen die in de theeproductie werken. Zij streven naar een gezonde theesector die rechtvaardig is tegenover mens en milieu. Ook gebruikt Pickwick UTZ-producten. Dit is een keurmerk voor duurzame landbouw die zorgt voor betere kansen voor boeren, hun families en onze planeet. De Pickwickthee komt voornamelijk uit India, Sri Lanka en Indonesië; hier is het perfecte klimaat voor theeplantages.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies Koel en droog bewaren
Bereidingsadvies In kokend water, 2-3 min laten trekken.

Ingredienten en voedingswaarden info

Zwarte thee (100%).

Per 100 gram

Energie (kJ) 0
Energie (Kcal) 0
Eiwitten (gram) 0
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 0
- waarvan verzadigd (gram) 0
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 0
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 0

Allergie-informatie info

Gluten Zonder
Schaaldieren Zonder
Ei Zonder
Vis Zonder
Aardnoten en Pinda Zonder
Soja Zonder
Melk Zonder
Noten en schaalvruchten Zonder
Selderij Zonder
Mosterd Zonder
Sesam Zonder
Zwaveldioxide en Sulfieten Zonder
Lupine Zonder
Weekdieren Zonder