Thee english breakfast lipton fgs

Zwarte thee

Merk
Lipton
Verpakking
Doos 25 zak
Artikelnummer
20222199

Productomschrijving

Lipton Tea English Breakfast Professioneel is een natuurlijke zwarte thee en is de ideale start van de dag. De thee valt in de zogeheten ‘Energise’ categorie. Deze thee helpt om een moment van verkwikking te vinden. Dankzij de folie enveloppen wordt de thee goed beschermd en blijft de geur en smaak optimaal behouden.

Geschiedenis van Lipton Tea

Sir Thomas Lipton werd in 1850 geboren. Van jongs af aan was hij al een grote fan van thee. Op 21-jarige leeftijd opende hij zijn eigen theewinkel in Glasgow. In 1890 kocht hij zijn eerste theeplantage in Ceylon, het huidige Sri Lanka. Zijn doel was om kwaliteitsthee wereldwijd toegankelijk te maken. In die tijd was thee een luxeproduct. Het wereldwijd toegankelijk maken is zeker gelukt. Lipton Tea is namelijk uitgegroeid tot een van de grootste theemerken ter wereld.

Over Lipton Tea

Lipton werkt graag mee aan een betere wereld. Thee van Lipton wordt daarom ook duurzaam geproduceerd. Lipton werkt samen met de Rainforest Alliance en zet zich in voor mens en milieu. De Kericho Plantages in Kenia hebben in totaal een oppervlakte van meer dan 11.000 hectare en produceert jaarlijks ongeveer 200.000 ton verse theebladeren. Op de plantages werken ongeveer 25.000 mensen. De arbeiders en hun meer dan 100.000 familieleden kunnen gratis gebruik maken van huisvesting, basisonderwijs, drinkwatervoorzieningen, twee ziekenhuizen en vier gezondheidscentra. Daarnaast heeft Lipton een speciaal HIV/Aids programma welke onder andere bestaat uit opleiding, voorlichting en zorgverlening. Naast zorg voor de mens, beschermt Lipton 13.500 hectare natuurlijk bos, moeras- en grasland. Lipton heeft in de afgelopen jaren al 260.000 bomen in het bos en 320.000 bomen voor lokale gemeenschappen geplant. De energie die nodig is voor de productie, is afkomstig uit milieuvriendelijke bronnen.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 2ºC
Maximale bewaartemperatuur 25ºC
Bereidingsadvies 100˚C2-3 min

Ingredienten en voedingswaarden info

NL/BE: Ingrediënten: Zwarte thee*.

Per 100 gram

Energie (kJ) 17
Energie (Kcal) 4
Eiwitten (gram) 0,5
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 0
- waarvan verzadigd (gram) 0
Zout (gram) 0

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten