Espresso bonen brasil yellow bourbon

Merk
My estate coffee
Verpakking
Zak 500 gram
Artikelnummer
20104520

Productomschrijving

Koffie van de oorspronkelijke koffiestruik (de Bourbon) met gele koffiebessen. Deze zeldzame koffie heeft de afgelopen 20 jaar steeds meer erkenning gekregen en vele prijzen gewonnen. Omdat de productie klein is, wordt de koffie niet gesorteerd en kan deze uit kleine en grote bonen bestaan. De bourbon koffiebessen groeien snel en zijn gevoelig voor wind en regen, daardoor kan hij slechts onder bepaalde omstandigheden groeien, waardoor de productie klein is. De Yellow Bourbon is een mooie, volle koffie.

Braziliaanse koffie staat bekend om heel zwakke zuren, mildheid en een licht nootachtige smaak. Koffie uit Brazilië staat daarom aan de basis van veel melanges. Yellow Bourbon is één van de belangrijkste variëteiten. Partijen Braziliaanse koffie zijn traceerbaar tot aan de plantage. De smaken van een Braziliaanse koffie: zwakke zuren, gemiddelde body, licht krachtig en een hoge mildheid.

Smaakomschrijving: Zwakke zuren, en een milde en nootachtige smaak.

Intensiteit (1 tot en met 5): 2

Verhouding bonen: 100% Arabica 0% Robusta

Specificaties

Sterkte / intensiteit **
Smaak Zwakke zuren en een milde en nootachtige smaak

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 10 ºC
Maximale bewaartemperatuur 25 ºC
Bereidingsadvies Volg instructies koffiezetapparaat

Ingredienten en voedingswaarden info

Per 100 gram

Energie (kJ) 0
Energie (Kcal) 0
Eiwitten (gram) 0
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 0
- waarvan verzadigd (gram) 0
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 0
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0
Vezels (gram) 0,1
Zout (gram) 0
Polyolen 0

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten