Castello vicchiomaggio il santo

Merk
Castello vicchiomaggio
Verpakking
Fles 50 centiliter
Artikelnummer
8543133

Productomschrijving

Deze Vin Santo van Castello Vicchiomaggio is gemaakt van Malvasia en Trebbiano druiven. De kleur is amber met oranje tonen, het boeket is fijn en elegant, met diepe tonen van honing, gedroogd fruit en abrikoos. De wijn is fluweelzacht in de mond.

Vin Santo betekent heilige wijn en is de naam die wordt gebruikt voor de amberkleurige intense 'strowijnen' uit Toscane. De druiven voor deze wijn, worden gedroogd op matten van stro. Dit gebeurt in het warmste en droogste deel van het wijnhuis en de druiven drogen zeer langzaam in. Dit proces concentreert de natuurlijke suikers van de druiven en daardoor ook de smaak van de wijn. Na het drogen worden de druiven voorzichtig geperst. Na de fermentatie van de most wordt de wijn minimaal drie jaar te rijpen gelegd op kleine houten vaten.

De wijn wordt traditioneel als welkomstdrankje geschonken en vaak gedronken in combinatie met Amaretti en Cantuccini koekjes.

Over Castello Vicchiomaggio

Het verhaal van de familie Matta begint in 1921, als Federico Matta wijn gaat importeren in London en zo de grootste en meer dynamische importeur van Italiaanse wijnen en distillaten in Engeland werd. In 1964 koopt hij op 73 jarige leeftijd het ruim 1000 jaar oude Castello Vicchiomaggio in Greve, Chianti. Zoon John studeert inmiddels oenologie aan de universiteit van Alba en in 1970 begint hij zijn carrière in het familiebedrijf als expert op het gebied van bodem, duurzame landbouw en yield management en start met het herbeplanten van de wijngaarden. Zijn vrouw Paola voegt zich later ook in het bedrijf en in 2010 starten ook dochters Federica en Delfina om de hospitality uit te breiden. In 2013 start de jongste van het gezin, Sebastian, ter ondersteuning in de productie en tenslotte in 2018, begint dochter Victoria die zich bezighoudt met de export. De volgende generatie is inmiddels onderweg, maar dat gaat nog een aantal jaren duren voordat ze het stokje over kunnen nemen.

Specificaties

Wijnhuis Castello Vicchiomaggio
Druif Malvasia
Aroma Zeer rijp en zacht fruit zoals abrikoos, nectarine en ananas. Daarnaast ook een toets van anijs.
Smaak Zacht en zoet. Hoog in de suikers, geen of amper zuren en een gemiddelde body. Afsluitend met een lange afdronk.
Wijn-Spijs Dessert
Kaas
Gezien in het Thuismenu actie

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 5 ºC
Maximale bewaartemperatuur 24 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten