Leidersburg brut rose

Merk
Leidersburg
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8513900
Op dit moment niet leverbaar in uw HANOS vestiging. Neem contact op met onze service desk voor meer informatie.

Productomschrijving

Deze Leidersburg MCC Brut rosé komt uit Stellenbosch en bestaat voor 20% uit chardonnay en 80% Vonkelwijn met mooie zuren en een frisse ondertoon. Licht fruitig, biscuit-achtig bouquet en een elegante, zachte smaak.

Over Leidersburg

n het hart van de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnbouw ligt Stellenbosch, waar Jan du Preez in 1994 Leidersburg Wines is gestart. Jan heeft ruim 25 jaar ervaring in de wijnindustrie, zowel lokaal als internationaal. Hij leerde dit vak onder toeziend oog van de bekende Dr. Pieter de Venter. Om de beste wijnen te kunnen maken, deed Jan ervaring op bij een aantal van de meest beroemde wijnbedrijven ter wereld, zoals enkele toonaangevende wijnhuizen in Zuid-Afrika, de Rheingau in Duitsland en in CaliforniItalië. Inmiddels is ook zijn zoon Marcel betrokken bij het bedrijf. Door de kleinschaligheid van Leidersburg kunnen vader en zoon veel aandacht besteden aan de druiven en ervoor zorgen dat de oogst onder optimale omstandigheden plaatsvindt.

Over Zuid-Afrikaanse wijn

Al in 1652 werd er wijn gemaakt in Zuid-Afrika, maar pas jaren later verschenen er goede wijnen van de hand van de Franse Hugenoten in Franschhoek en Stellenbosch. De boycot als gevolg van de apartheid zorgde ervoor dat Zuid-Afrikaanse wijnen niet of nauwelijks verkrijgbaar waren over de grens. Inmiddels barst het land van de ambitieuze wijnmakers die de wereld veroveren met hun wijnen. De Zuid-Afrikaanse wijnen worden vooral gemaakt in de Westkaap waar de Atlantische en Indische oceaan elkaar ontmoeten. In dit indrukwekkende landschap zijn de wijngaarden niet te missen. Vooral in plaatsen als Stellenbosch, Paarl en Franschhoek draait alles om wijnbouw.

Specificaties

Land Zuid-Afrika
Kleur MOUSSEREND ROSE

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 10 ºC
Maximale bewaartemperatuur 14 ºC

Allergie-informatie info

Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten