Château belgrave 2017

Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8005750

Productomschrijving

Mooie, donkere en geconcentreerde kleur. Een complex bouquet dat mooi combineert met de geuren van donker fruit en specerijen. Een volle krachtige smaak, fruit en tonen van blonde tabak worden in de afdronk schitterend gebalanceerd door een heerlijk warme intensiteit.

Over Château Belgrave

Château Belgrave is sinds 1855 geclassificeerd als 5e Grand Cru Classé en produceert heerlijk frisse, diepe en geconcentreerde wijnen. Jaargang 2016 heeft een complex boeket met intense tonen van donker fruit, tabak en drop. Een krachtige wijn met zijdezachte tannines en een lange, aromatische afdronk. De wijn onderscheidt zich door het indrukwekkende verouderingspotentieel.

Het wijnjaar 2017 in de Bordeaux

Als de klimaatomstandigheden niet gunstig zijn, heeft dit logischerwijs invloed op de wijn. Zo levert elk wijnjaar unieke wijnen met een eigen smaak en karakter op. De vorst in april dreigde even roet in het eten te gooien, maar door het snelle en correcte handelen van de wijnmakers kunnen we zeggen dat de Bordeaux oogst van 2017 meer dan bijzonder is. Mooie, elegante wijnen met een verbluffend bouquet.

Na een extreem warme maart, sloeg eind april de vorst genadeloos toe en de wijngaarden in Bordeaux kregen het zwaar te verduren. Alle aangetaste druiven moesten snel en nauwkeurig worden verwijderd om de oogst niet verloren te laten gaan. De natuur hielp vervolgens een handje met een mooie, warme meimaand. De door de vorst aangetaste ranken die opnieuw in bloei raakten, werden verwijderd om de druiven die de vorst hadden overleefd voldoende kracht te geven om door te groeien.

Dankzij het prachtige weer in de zomermaanden liepen de druiven in augustus al twee weken voor op een ‘normaal’ wijnjaar. In september konden dan ook de eerste jonge merlot druiven geoogst worden. Goede temperaturen en koude nachten zorgden er uiteindelijk voor dat begin oktober al de laatste sauvignon druiven geoogst werden.

Specificaties

Land Frankrijk
Kleur ROOD
Classificatie 5e grand cru
Appellatie HAUT MEDOC

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 4 ºC
Maximale bewaartemperatuur 25 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

GRAPES

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten