Eleivera tinto

Merk
Chapoutier
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8505340
Kwantumprijs
per collo à 6 fles 40,50
Geldig van 14-06-2021 t/m 22-08-2021
7,75
per fles

Productomschrijving

Dieppaars van kleur met intense bloemenaroma's, exotisch fruit en rode vruchten. Elegant, zacht en met een mooie structuur. Heerlijk bij Iberische ham, entrecote en rundvlees teriyaki.

Over M. Chapoutier

Het verhaal van M. Chapoutier begon met Michel Chapoutier, een unieke man met een honger naar kennis. Hij wil het volledige potentieel van zijn terroirs ontdekken en de bodems hun ware karakter laten uitdrukken en juist dat geeft de wijnen hun kenmerkende stijl. In 2009 koos Michel Chapoutier een perceel uit in de Douro-vallei in het noorden van Portugal, een regio op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een klein perceel van drie hectare, maar veelbelovend: Eleivera. Hier zijn de winters streng en de droge zomers lang. Om voldoende output te krijgen, heeft Michel Chapoutier de krachten gebundeld met lokale producenten en met hen samengewerkt om touriga nacional te telen, een typisch Portugese druif. Het resultaat waren Pinteivera en Eleivera, twee rode en twee witte wijnen gemaakt van zowel touriga nacional als inheemse soorten.

Specificaties

Land Portugal
Wijnhuis Chapoutier M.
Kleur ROOD
Aroma Exotisch en zeer aromatisch. Rood fruit, bloemen, viooltjes en een toets van vanille.
Smaak Groots, maar toch zacht. Bovengemiddelde tannines, maar deze zijn nog wel zacht. Samen met gemiddelde zuren en een lange afdronk met veel smaak.

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 10 ºC
Maximale bewaartemperatuur 14 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten