Finca el origen malbec rose

Merk
Finca el origen
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8508460

Productomschrijving

Delicate rosé gemaakt van 100% malbec. Veel fruit als aardbei, kers en klein rood fruit. Vriendelijke rosé voor bij vis, salades of op het terras.

Over Finca el Origen

Het wijngebied ‘Uco Vallei’ is gelegen aan de voet van het Andesgebergte, in de provincie Mendoza, Argentinië. Sommige delen van dit gebergte bevonden zich miljoenen jaren geleden op de zeebodem. Er zijn dan ook veel mariene fossielen, zoals ammonieten, gevonden. Deze fossielen worden beschouwd als de stille getuigen van dit gebied, ze maken deel uit van dit terroir en de oorsprong van deze wijnen. Om deze reden komen de mariene fossielen terug in het logo van het wijnhuis Finca el Origen.

De Uco Vallei is het hoogste gebied van Mendoza. De hoogte varieert tegenwoordig van 900 meter in de stad Tunuyán tot 1250 meter boven zeeniveau in het noordelijk gedeelte van Tupungato. De gemiddelde temperatuur hier is 14˚C, maar er zijn grote verschillen tussen de minimum en maximum temperatuur. De warmte overdag zorgt voor druiven met rijpe tonen, de koude nachten verlengen het rijpingsproces van de druiven.

De wijngaarden van Finca el Origen zijn prachtig gelegen. Voor het irrigeren van de wijngaarden gebruikt men smeltwater van de gletsjers uit het Andesgebergte; puur mineraalwater. Dankzij het droge landklimaat met een warme bries tijdens de lente en de zomer heeft men geen last van ziekten. Het resultaat is een duurzaam landbeheer met natuurlijk gezonde wijngaarden.

Specificaties

Land Argentinië
Wijnhuis Finca El Origen
Kleur ROSE

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 12 ºC
Maximale bewaartemperatuur 19 ºC
Bereidingsadvies ready to drink

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten