Maison belleroche rosé 25cl

Merk
Belleroche
Verpakking
Fles 25 centiliter
Artikelnummer
8601630
Kwantumprijs
per collo à 12 fles 15,00
Geldig van 14-06-2021 t/m 27-06-2021
2,25 1,95
per fles

Productomschrijving

Deze rosé vindt haar oorsprong in het gebied van de beroemde "Montagne Noire" tussen Narbonne en Carcassonne. Gelegen aan de voet van de berg, profiteert het van ideale weersomstandigheden: overvloedige zonneschijnoverdag, koele nachten en de invloed van de nabije Middellandse Zee

Deze rosé grenache rosé is een frisse, zachte wijn met een mooie pittige lengte. Perfect als aperitief of tijdens de maaltijd.

Wijnhuis Maison Belleroche

Domaine Belleroche is een groot landgoed (230 hectare) in het hart van de Minervois (Zuid-Frankrijk). De wijngaarden profiteren van een ideaal microklimaat. Overdag veel zon en ’s nachts koelt het sterk af door de invloed van de Montagne Noir. De druiven rijpen daardoor mooi gelijkmatig en ontwikkelen fijne aroma’s. Dertig jaar geleden werd een groot deel opnieuw aangeplant met internationale druivenrassen als Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah. Deze stokken leveren nu het fruit op voor de Belleroche serie. De volledige oogst wordt op het landgoed gefermenteerd in kelders met de modernste apparatuur. Belleroche is de ideale keuze voor een huiswijnlijn.

Over Languedoc-Rousillon

Lange zandstranden, een heerlijk warm klimaat, imposante bouwwerken, de oude vestingstad Carcassonne en een rijke historie; de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon heeft ontzettend veel te bieden, maar vooral op het gebied van wijn haalt u als liefhebber hier uw hart op. De grootste wijnstreek van Frankrijk kent maar liefst 40 appellations waarmee de plaats van herkomst én de kwaliteit worden gegarandeerd.

Waar er tot 1970 een negatief imago over massawijnen uit deze regio bestond, is dat beeld inmiddels 180 graden gedraaid. De omslag kwam toen vele hectaren wijngaarden werden gerooid om overproductie tegen te gaan. Met de grondige herstructurering en doorontwikkeling van mediterrane druivenrassen kreeg de regio langzaamaan meer aanzien. Maar ook werd er veel onderzoek gedaan om de traditionele variëteiten aan te passen en de teelt te optimaliseren. Het heeft geleid tot een regio met verrassende wijnhuizen en de mooiste wijnen.

De regio Languedoc-Roussillon heeft door zijn ligging het Middellandse zeeklimaat, maar binnen de regio zijn er veel microklimaten te onderscheiden en dat is van invloed op de groei en rijping van de verschillende druivenrassen. In het zuiden is het warmer en komen de geconcentreerde wijnen van onder andere grenache en cinsault meer tot hun recht. In het westen van de regio is het koeler met meer regen en wordt er gewerkt met Atlantische rassen zoals cabernet sauvignon en merlot.

Specificaties

Land Frankrijk
Wijnhuis Ch. Dereszla
Kleur ROSE

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 10 ºC
Maximale bewaartemperatuur 14 ºC
Bereidingsadvies Suitable for drinking by itself or as partner to light meat dishes. Best enjoyed chilled.

Ingredienten en voedingswaarden info

Contains sulphites (SO2).

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten