Patriarche heritage rose 25cl

Merk
Heritage
Verpakking
Fles 25 centiliter
Artikelnummer
8262179

Productomschrijving

Een goede keus als huiswijn: toegankelijk en multi-inzetbaar.

Over Patriarche

Patriarche heeft een lange ervaring als négociant-éleveur (wijnhandelaar en producent) en produceert een breed scala aan wijnen die geschikt zijn voor alle gelegenheden. Het huis is in staat om het hele palet van Bourgondische benamingen aan te bieden die al vele jaren werken met wijnboeren die zijn geselecteerd op hun ernst en de kwaliteit van hun werk in de wijngaarden. Als merchant-producer heeft Patriarche zich gevestigd als ambassadeur van de diversiteit en rijkdom van Bourgondische wijnen. Het verouderen in flessen vindt plaats in de gewelfde kelders van het klooster van Visitandines in Beaune, daterend uit de 17e eeuw. Het rijpingsproces en de savoir-faire verzekeren de bijzonderheid van elke wijn die ze tot volwassenheid brengt.

Over Languedoc-Rousillon

Lange zandstranden, een heerlijk warm klimaat, imposante bouwwerken, de oude vestingstad Carcassonne en een rijke historie; de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon heeft ontzettend veel te bieden, maar vooral op het gebied van wijn haalt u als liefhebber hier uw hart op. De grootste wijnstreek van Frankrijk kent maar liefst 40 appellations waarmee de plaats van herkomst én de kwaliteit worden gegarandeerd.

Waar er tot 1970 een negatief imago over massawijnen uit deze regio bestond, is dat beeld inmiddels 180 graden gedraaid. De omslag kwam toen vele hectaren wijngaarden werden gerooid om overproductie tegen te gaan. Met de grondige herstructurering en doorontwikkeling van mediterrane druivenrassen kreeg de regio langzaamaan meer aanzien. Maar ook werd er veel onderzoek gedaan om de traditionele variëteiten aan te passen en de teelt te optimaliseren. Het heeft geleid tot een regio met verrassende wijnhuizen en de mooiste wijnen.

De regio Languedoc-Roussillon heeft door zijn ligging het Middellandse zeeklimaat, maar binnen de regio zijn er veel microklimaten te onderscheiden en dat is van invloed op de groei en rijping van de verschillende druivenrassen. In het zuiden is het warmer en komen de geconcentreerde wijnen van onder andere grenache en cinsault meer tot hun recht. In het westen van de regio is het koeler met meer regen en wordt er gewerkt met Atlantische rassen zoals cabernet sauvignon en merlot.

Specificaties

Land Frankrijk
Wijnhuis Heritage
Kleur ROSE

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 12 ºC
Maximale bewaartemperatuur 17 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten