Pink Heron Rosé

Merk
Pink heron
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8300410

Productomschrijving

Deze fraaie fles is niet alleen een lust voor het oog: de wijn in de fles is net zo aantrekkelijk. De druiven voor deze rosé komen uit het zuiden van Frankrijk en worden zorgvuldig geselecteerd uit de beste wijngaarden. De schillen van de rode druiven blijven kort bij het sap, waardoor deze rosé zijn zachte zalmroze kleur krijgt. Het is een elegante rosé met tonen van besjes, frambozen en zomerbloemen. Heerlijk bij een mooi stuk verse vis.

Over Languedoc-Rousillon

Lange zandstranden, een heerlijk warm klimaat, imposante bouwwerken, de oude vestingstad Carcassonne en een rijke historie; de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon heeft ontzettend veel te bieden, maar vooral op het gebied van wijn haalt u als liefhebber hier uw hart op. De grootste wijnstreek van Frankrijk kent maar liefst 40 appellations waarmee de plaats van herkomst én de kwaliteit worden gegarandeerd.

Waar er tot 1970 een negatief imago over massawijnen uit deze regio bestond, is dat beeld inmiddels 180 graden gedraaid. De omslag kwam toen vele hectaren wijngaarden werden gerooid om overproductie tegen te gaan. Met de grondige herstructurering en doorontwikkeling van mediterrane druivenrassen kreeg de regio langzaamaan meer aanzien. Maar ook werd er veel onderzoek gedaan om de traditionele variëteiten aan te passen en de teelt te optimaliseren. Het heeft geleid tot een regio met verrassende wijnhuizen en de mooiste wijnen.

De regio Languedoc-Roussillon heeft door zijn ligging het Middellandse zeeklimaat, maar binnen de regio zijn er veel microklimaten te onderscheiden en dat is van invloed op de groei en rijping van de verschillende druivenrassen. In het zuiden is het warmer en komen de geconcentreerde wijnen van onder andere grenache en cinsault meer tot hun recht. In het westen van de regio is het koeler met meer regen en wordt er gewerkt met Atlantische rassen zoals cabernet sauvignon en merlot.

Specificaties

Land Frankrijk
Regio Languedoc
Wijnhuis Paul Mas
Druif Grenache
Cinsault
Syrah
Mourvèdre
Kleur Rosé
Wijn-Spijs Vis
Salades
Appellatie Pays d'Oc
Smaakprofiel Lichte rosé
Afsluiting Kurk

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 10 ºC
Maximale bewaartemperatuur 14 ºC

Allergie-informatie info

Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten