Bestheim riesling classic

Merk
Bestheim
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8179037

Productomschrijving

De wijnen in het Classic-assortiment worden gemaakt met druiven die voldoen aan strikte kwaliteitscriteria en volgens een strenge selectie door oenologen tijdens de oogst. Het doel is om typische Elzas-wijnen te maken, echte klassiekers! Droge en delicate riesling met minerale en bloemige tonen. Explosie van frisse fruitaroma's, pittige citroen en limoen en grapefruit. Perfect bij vis en schaaldieren, en natuurlijk een traditionele Elzasser choucroute, geitenkaas of slakken.

Wijnhuis

Bestheim produceert een compleet assortiment gastronomische Elzaswijnen. De wijnen van Bestheim genieten wereldwijde erkenning en worden bijna over de hele wereld geëxporteerd. Bestheim heeft bijna 700 hectare wijngaard. Het vinificatieproces vindt plaats met passie; respect voor traditie en het milieu, handmatig oogsten, zachte persing van de druiven, fermentatie op lage temperatuur en een constante controle tijdens het hele vinificatieproces.
Geheel in lijn met wat in de streek gebruikelijk is, produceren de aangesloten caves een uitgebreid gamma cépage¬wijnen – wijnen gemaakt van één enkel druivenras – waarin alle klassieke druivenvariëteiten zijn vertegenwoordigd. Een specialiteit van het huis is mousserende wijn in de vorm van Crémant d’Alsace. Naast reguliere cépagewijnen produceert Bestheim ook een aantal wijnen met vermelding van een individuele wijngaardnaam of lieu-dit (een deel van een wijngaard).

Specificaties

Land Frankrijk
Wijnhuis Bestheim
Druif Riesling
Kleur WIT
Aroma Citrusfruit, mineraliteit en iets boter.
Smaak Hoge zuren, liche body en lange afdronk.
Wijn-Spijs Salades
Classificatie AOC Alsace

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 17 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC
Bereidingsadvies Serveren tussen 10° en 12°C

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten