Boschendal sauvignon grande cuvee

Merk
Boschendal
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8577482

Productomschrijving

Zeer goede Zuid-Afrikaanse sauvignon blanc afkomstig uit Franschhoek, die door het gebruik van een klein percentage semillon een mooie body en stuctuur heeft. Complexe aroma’s die tot een romige, harmonieuze smaak met een lange afdronk vol mineralen leiden. De smaak is licht, fris en fruitig. Lagering 100% in inox tank. Heerlijk als aperitief en een ideale partner bij gerookte zalm, calamari, schelp- en schaaldieren, gevogelte en kalfsvlees.

Over Boschendal

Met meer dan 330 jaar geschiedenis en ervaring is Boschendal een iconisch estate in Zuid-Afrika. Dit estate van wereldklasse mixt zijn rijke verleden met nieuwe innovaties. Elke wijn is zorgvuldig gemaakt om te zorgen voor uniek drinkplezier. Boschendal Wine Estate ligt op een uurtje rijden van Kaapstad, in de pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek. Wereldberoemd is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant. Bij Boschendal is alles duurzaam en wordt er zoveel mogelijk biologisch gewerkt.

Over Zuid-Afrikaanse wijn

Al in 1652 werd er wijn gemaakt in Zuid-Afrika, maar pas jaren later verschenen er goede wijnen van de hand van de Franse Hugenoten in Franschhoek en Stellenbosch. De boycot als gevolg van de apartheid zorgde ervoor dat Zuid-Afrikaanse wijnen niet of nauwelijks verkrijgbaar waren over de grens. Inmiddels barst het land van de ambitieuze wijnmakers die de wereld veroveren met hun wijnen. De Zuid-Afrikaanse wijnen worden vooral gemaakt in de Westkaap waar de Atlantische en Indische oceaan elkaar ontmoeten. In dit indrukwekkende landschap zijn de wijngaarden niet te missen. Vooral in plaatsen als Stellenbosch, Paarl en Franschhoek draait alles om wijnbouw.

Specificaties

Land Zuid-Afrika
Wijnhuis Boschendal
Druif Sauvignon Blanc
Kleur WIT

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 10 ºC
Maximale bewaartemperatuur 14 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten