D'athis unwooded chardonnay

Merk
Leidersburg
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8556060

Productomschrijving

Chardonnay wordt vaak op hout gelagerd om complexiteit te verkrijgen. Deze wijn is juist ‘unwooded’ en dus heel puur. In de neus heeft deze wijn appel, peer en ook wel meloen. Een subtiele wijn, die het mogelijk ook goed doet bij gasten die niet zo van chardonnay houden.

Over Leidersburg

n het hart van de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnbouw ligt Stellenbosch, waar Jan du Preez in 1994 Leidersburg Wines is gestart. Jan heeft ruim 25 jaar ervaring in de wijnindustrie, zowel lokaal als internationaal. Hij leerde dit vak onder toeziend oog van de bekende Dr. Pieter de Venter. Om de beste wijnen te kunnen maken, deed Jan ervaring op bij een aantal van de meest beroemde wijnbedrijven ter wereld, zoals enkele toonaangevende wijnhuizen in Zuid-Afrika, de Rheingau in Duitsland en in Californië. Inmiddels is ook zijn zoon Marcel betrokken bij het bedrijf. Door de kleinschaligheid van Leidersburg kunnen vader en zoon veel aandacht besteden aan de druiven en ervoor zorgen dat de oogst onder optimale omstandigheden plaatsvindt.

Over Zuid-Afrikaanse wijn

Al in 1652 werd er wijn gemaakt in Zuid-Afrika, maar pas jaren later verschenen er goede wijnen van de hand van de Franse Hugenoten in Franschhoek en Stellenbosch. De boycot als gevolg van de apartheid zorgde ervoor dat Zuid-Afrikaanse wijnen niet of nauwelijks verkrijgbaar waren over de grens. Inmiddels barst het land van de ambitieuze wijnmakers die de wereld veroveren met hun wijnen. De Zuid-Afrikaanse wijnen worden vooral gemaakt in de Westkaap waar de Atlantische en Indische oceaan elkaar ontmoeten. In dit indrukwekkende landschap zijn de wijngaarden niet te missen. Vooral in plaatsen als Stellenbosch, Paarl en Franschhoek draait alles om wijnbouw.

Specificaties

Land Zuid-Afrika
Wijnhuis D'Athis
Druif Chardonnay
Kleur WIT
Aroma Citrusfruit, bloesem, witte bloemen, citroen en tropisch fruit
Smaak Gemiddelde zuren, ditto body en lange afdronk
Wijn-Spijs Kip
Gevogelte
Wit vlees

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 10 ºC
Maximale bewaartemperatuur 14 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten