Durbanville hills chenin blanc

Merk
Durbanville hills
Verpakking
Fles 750 milliliter
Artikelnummer
8525260

Productomschrijving

Licht geel/olijfgroene wijn met in de neus geuren van abrikoos, perzik en sinaasappel. In de mond tonen van citrus en fris tropisch fruit. Volle wijn met een frisse afdronk. Past erg goed bij gegrilde vis of gevogelte en salades, maar het kan ook wel wat pittigs hebben, bijvoorbeeld een Thais voorgerecht.

Over Durbanville Hills

De regio Durbanville is één van de koelste wijngebieden van de Zuid-Afrikaanse Kaap, dankzij de zeebries die landinwaarts drijft vanuit Valsbaai en Tafelbaai en de late namiddagnevels die de hellingen omhullen. Deze omstandigheden zijn ideaal voor het langzaam rijpen van druiven, ze ontwikkelen een vol en intens karakter.Zeven wijnboeren slaan eind vorige eeuw de handen ineen om pure wijnen te maken op de koele heuvels van Durbanville. Het markeert de geboorte van Durbanville Hills Winery. Alle druiven komen van hun naburige boerderijen en worden met de hand geselecteerd om de beste kwaliteit te garanderen. Daarbij staat duurzaamheid hoog in het vaandel; ze zuiveren het afvalwater tot irrigatiekwaliteit en alle wijngaarden zijn ontworpen om natuurlijke hulpbronnen in stand te houden.

Over Zuid-Afrikaanse wijn

Al in 1652 werd er wijn gemaakt in Zuid-Afrika, maar pas jaren later verschenen er goede wijnen van de hand van de Franse Hugenoten in Franschhoek en Stellenbosch. De boycot als gevolg van de apartheid zorgde ervoor dat Zuid-Afrikaanse wijnen niet of nauwelijks verkrijgbaar waren over de grens. Inmiddels barst het land van de ambitieuze wijnmakers die de wereld veroveren met hun wijnen. De Zuid-Afrikaanse wijnen worden vooral gemaakt in de Westkaap waar de Atlantische en Indische oceaan elkaar ontmoeten. In dit indrukwekkende landschap zijn de wijngaarden niet te missen. Vooral in plaatsen als Stellenbosch, Paarl en Franschhoek draait alles om wijnbouw.

Specificaties

Land Zuid-Afrika

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 6˚C ºC
Maximale bewaartemperatuur 20˚C ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Fermented grape juice and sulphur dioxide

Per 100 gram

Energie (kJ) 400,8
Energie (Kcal) 95,43
Koolhydraten (gram) 1,07
- waarvan suiker (gram) 1,07

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten