FERRANDIERE GRAND BLANC

Merk
Domaine de la ferrandière
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8286980

Productomschrijving

Elegante wijn gemaakt van chardonnay, viognier en pinot gris. Aroma's van tropische fruit, perzik en witte bloemen met een hint van vanille en geroosterd brood. Heerlijk bij wit vlees, gegrilde vis, blauwe kazen of de Marokkaanse en Indiaase keuken.

Over Domaine Ferrandière

De wijnstokken van Domaine La Ferrandière zijn aangeplant op het oude zoutwatermoeras van Marseillette en op de hellingen van Saint Frichoux. Diep onder de kleigronden ligt een zoutbed en bij dit wijnhuis zijn ze in staat om het zoutgehalte te verwijderen met de zeer gespecialiseerde techniek om de wijngaarden in de winter onder water te zetten. De topwijnen van het landgoed zijn de Grand Blanc en de Grand Rouge. Domaine La Ferrandière is één van de domeinen van Domaine Paul Mas.

Over Languedoc-Rousillon

Lange zandstranden, een heerlijk warm klimaat, imposante bouwwerken, de oude vestingstad Carcassonne en een rijke historie; de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon heeft ontzettend veel te bieden, maar vooral op het gebied van wijn haalt u als liefhebber hier uw hart op. De grootste wijnstreek van Frankrijk kent maar liefst 40 appellations waarmee de plaats van herkomst én de kwaliteit worden gegarandeerd.

Waar er tot 1970 een negatief imago over massawijnen uit deze regio bestond, is dat beeld inmiddels 180 graden gedraaid. De omslag kwam toen vele hectaren wijngaarden werden gerooid om overproductie tegen te gaan. Met de grondige herstructurering en doorontwikkeling van mediterrane druivenrassen kreeg de regio langzaamaan meer aanzien. Maar ook werd er veel onderzoek gedaan om de traditionele variëteiten aan te passen en de teelt te optimaliseren. Het heeft geleid tot een regio met verrassende wijnhuizen en de mooiste wijnen.

De regio Languedoc-Roussillon heeft door zijn ligging het Middellandse zeeklimaat, maar binnen de regio zijn er veel microklimaten te onderscheiden en dat is van invloed op de groei en rijping van de verschillende druivenrassen. In het zuiden is het warmer en komen de geconcentreerde wijnen van onder andere grenache en cinsault meer tot hun recht. In het westen van de regio is het koeler met meer regen en wordt er gewerkt met Atlantische rassen zoals cabernet sauvignon en merlot.

Specificaties

Land Frankrijk
Wijnhuis Domaines Paul Mas
Druif Chardonnay
Pinot Gris
Viognier
Kleur WIT
Aroma Tropisch fruit, perzik en witte bloemen. Daarnaast ook toast en vanille.
Smaak Lang en vol. Volle body en gemiddelde zuren, uiteindelijk een lange afdronk.
Wijn-Spijs Kaas
Vis

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 9 ºC
Maximale bewaartemperatuur 14 ºC
Bereidingsadvies n/a

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten