Kressmann monopole blanc

Merk
Kressmann
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8069156

Productomschrijving

De Bordeaux Blanc is afkomstig van de beste sauvignon blanc terroirs: met name uit koude klei/kalk-terroirs in het noorden die zich perfect lenen voor deze wijnstokken. Kressmann heeft deskundige partners op het vlak van witte Bordeaux. Door nauwe samenwerking met wijnboeren die in de loop van de geschiedenis veel kennis en specifieke, innoverende vinificatietechnieken hebben ontwikkeld ontstonden prachtige witte Bordeaux wijnen.

Het opmerkelijke bouquet ontstaat onder meer door de wijn 5 tot 6 maanden op zijn depot te laten rusten. Kressmann Monopole Blanc dankt zijn aantrekkelijkheid aan de lichtgele kleur met glanzend groen en zijn neus vol exotisch fruit met citroenachtige noten. In de mond gaan onstuimigheid en elegantie samen en monden uit in een uitstekend gestructureerd geheel met een frisse en smakelijke afdronk.

Druivensoort: 100% sauvignon blanc

Wijnhuis Kressmann

In 1858 werd, met de komst van de toen nog jonge Edouard Kressmann in Bordeaux, het eerste hoofdstuk van het lange verhaal over deze kwaliteitswijnen geschreven. Vlakbij de beroemde Quai des Chartons richtte hij in 1871 zijn eigen bedrijf op onder de naam Maison E. Kressmann & Cie. De basis van zijn bedrijf werd het blenden van wijnen: een kunst die hij al vroeg had meegekregen in het bedrijf van zijn ouders die professionals waren in het blenden van koffie. Het blenden van wijn is anders dan dat van koffie maar de grondbeginselen lijken veel op elkaar. De specialisatie is het selecteren van de beste individuele kwaliteitsbonen- of druiven en daar een eindresultaat van maken die in perfecte harmonie is. Edouard Kressmann volgde de kwaliteitsontwikkeling op de voet en creëerde op deze manier het merk Kressmann: de eerste merkwijn in Bordeaux is geboren.

Edouard Kressmann heeft de kunst van assembleren tot aan het hoogst mogelijke niveau opgevoerd. De kwaliteit van zijn eerste merkwijn (uit 1897) ‘Kressmann Monopole Dry’ was zodanig hoog dat het al snel internationale reputatie verkreeg en een graag geziene gast was aan de tafel van beroemdheden. Zijne Majesteit de Koning van Zweden Gustaaf V, Generaal de Gaulle, Gérard Philippe en vele anderen waren liefhebbers van deze wijnen. Bij het samenstellen van de beroemde ‘Monopoles’, die sindsdien vaak zijn nagebootst, heeft hij de kunst van het blenden tot de hoogst mogelijke graad van perfectie opgevoerd. Optimaal profijt trekkende uit zijn ervaring en zijn talenten als proever, wist hij uiteindelijk de beste druiven en terroirs te selecteren te midden van de edelste cru’s van de Bordeauxstreek.

Specificaties

Land Frankrijk
Wijnhuis Kressmann
Kleur WIT
Aroma Geel fruit, tropisch fruit, citroen en mineraliteit.
Smaak Bovengemiddelde zuren, lichte body en een gemiddelde afdronk. Verfrissend en licht.
Wijn-Spijs Vis
Kaas
Classificatie AOC Bordeaux Blanc

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 17 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten