La forge estate viognier

Merk
La forge estate
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8282004

Productomschrijving

Viognier is een druivenras dat bijna was verdwenen: ergens halverwege de jaren tachtig van de twintigste eeuw waren er wereldwijd nog 28 hectare, waarvan het grootste gedeelte in de appellations Condrieu en Château Grillet.Nu wordt Viognier wereldwijd overal aangeplant en gewaardeerd, ook in Zuid-Frankrijk. De kleur is goudgeel, de geur is complex en gelaagd: er komt telkens weer een nieuw aspect naar voren. Tonen van gedroogd fruit, viooltjes, en acacia-honing strijden om de voorrang. In de mond is hij rijk en fluwelig, mooi fris. De finale is lang, met tonen van geroosterd brood.


Over La Forge Estate

Wijnhuis Les Domaines Paul Mas bestaat uit een aantal wijngaarden: 120 hectare in totaal. Deze wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeengelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi. Daaronder valt ook de wijngaard 'Ile de la Forge', waar onder andere een deel van onze viognier, merlot en syrah is aangeplant. De wijngaarden van Les Domaines Paul Mas worden verzorgd op een manier die de natuur en het milieu zoveel mogelijk respecteert.

Over Languedoc-Rousillon

Lange zandstranden, een heerlijk warm klimaat, imposante bouwwerken, de oude vestingstad Carcassonne en een rijke historie; de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon heeft ontzettend veel te bieden, maar vooral op het gebied van wijn haalt u als liefhebber hier uw hart op. De grootste wijnstreek van Frankrijk kent maar liefst 40 appellations waarmee de plaats van herkomst én de kwaliteit worden gegarandeerd.

Waar er tot 1970 een negatief imago over massawijnen uit deze regio bestond, is dat beeld inmiddels 180 graden gedraaid. De omslag kwam toen vele hectaren wijngaarden werden gerooid om overproductie tegen te gaan. Met de grondige herstructurering en doorontwikkeling van mediterrane druivenrassen kreeg de regio langzaamaan meer aanzien. Maar ook werd er veel onderzoek gedaan om de traditionele variëteiten aan te passen en de teelt te optimaliseren. Het heeft geleid tot een regio met verrassende wijnhuizen en de mooiste wijnen.

De regio Languedoc-Roussillon heeft door zijn ligging het Middellandse zeeklimaat, maar binnen de regio zijn er veel microklimaten te onderscheiden en dat is van invloed op de groei en rijping van de verschillende druivenrassen. In het zuiden is het warmer en komen de geconcentreerde wijnen van onder andere grenache en cinsault meer tot hun recht. In het westen van de regio is het koeler met meer regen en wordt er gewerkt met Atlantische rassen zoals cabernet sauvignon en merlot.

Specificaties

Land Frankrijk
Wijnhuis Les Domaines Paul Mas / La Forge Estate
Druif Viognier
Kleur Wit
Aroma Rijk en elegant met gedroogd fruit, peer, viooltjes en vanille zowel als honing. Daarnaast ook nog een beetje kruidig.
Smaak Kruidigheid komt naar voren, gemiddelde zuren en body. Een lange afdronk.
Wijn-Spijs Vis
Gevogelte
Appellatie Pays d'Oc
Smaakprofiel Volle witte wijn

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 9 ºC
Maximale bewaartemperatuur 14 ºC
Bereidingsadvies n/a

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten