Mas des Mas Chardonnay - Viognier

Merk
Paul mas
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8270366

Productomschrijving

De Mas des Mas Chardonnay-Viognier is een elegante blend van 70% chardonnay en 30% viognier. De druiven groeien op een klei- en kalksteenbodem. De chardonnay op hoogte en de viognier in de vallei vanwege de warmte die nodig is voor dit druivenras. De rijping van deze heerlijk wijn gebeurt deels in eiken vaten en deels in stalen vaten. De kleur is heldergeel met strokleurige tinten. Elegant in de neus met tropisch fruit, perzik en witte bloemen. De smaak is fris en met een lange afdronk met fruitige noten.

Over Mas des Mas

De serie wijnen, genaamd Mas des Mas, is het paradepaardje van de familie Mas. Het zijn dé topwijnen van de beste appellaties uit de Languedoc-Roussillon. Een diverse reeks wijnen ontstaan door de diverse terroirs in deze regio.

Over Languedoc-Rousillon

Lange zandstranden, een heerlijk warm klimaat, imposante bouwwerken, de oude vestingstad Carcassonne en een rijke historie; de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon heeft ontzettend veel te bieden, maar vooral op het gebied van wijn haalt u als liefhebber hier uw hart op. De grootste wijnstreek van Frankrijk kent maar liefst 40 appellations waarmee de plaats van herkomst én de kwaliteit worden gegarandeerd.

Waar er tot 1970 een negatief imago over massawijnen uit deze regio bestond, is dat beeld inmiddels 180 graden gedraaid. De omslag kwam toen vele hectaren wijngaarden werden gerooid om overproductie tegen te gaan. Met de grondige herstructurering en doorontwikkeling van mediterrane druivenrassen kreeg de regio langzaamaan meer aanzien. Maar ook werd er veel onderzoek gedaan om de traditionele variëteiten aan te passen en de teelt te optimaliseren. Het heeft geleid tot een regio met verrassende wijnhuizen en de mooiste wijnen.

De regio Languedoc-Roussillon heeft door zijn ligging het Middellandse zeeklimaat, maar binnen de regio zijn er veel microklimaten te onderscheiden en dat is van invloed op de groei en rijping van de verschillende druivenrassen. In het zuiden is het warmer en komen de geconcentreerde wijnen van onder andere grenache en cinsault meer tot hun recht. In het westen van de regio is het koeler met meer regen en wordt er gewerkt met Atlantische rassen zoals cabernet sauvignon en merlot.

Specificaties

Land Frankrijk
Regio Languedoc
Wijnhuis Les Domaines Paul Mas
Druif Chardonnay
Viognier
Kleur Wit
Aroma Elegant met tropisch fruit, witte bloemen en peer.
Smaak Rijp fruit, gemiddelde zuren en een gemiddelde afdronk.
Wijn-Spijs Schelp/schaaldieren
Kaas
Appellatie Pays d'Oc
Smaakprofiel Volle witte wijn
Afsluiting Kurk

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 9 ºC
Maximale bewaartemperatuur 14 ºC
Bereidingsadvies n/a

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Kan sporen bevatten van
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten