Mas des mas limoux

Merk
Paul mas
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8300160

Productomschrijving

Het Limoux-terroir is uniek met diverse klimatologische invloeden en zijn hoge ligging. Op de heuvels van de Aude-vallei is chardonnay de koningin. Deze chardonnay is rijk en zacht met aroma’s van tropisch fruit, ananas, hazelnoten, toffee en kweepeer met een vleugje vanille en geroosterd brood. De Mas des Mas Limoux is heerlijk om te schenken bij bijvoorbeeld geitenkaas of zeevruchten.

Over Mas des Mas

De serie wijnen, genaamd Mas des Mas, is het paradepaardje van de familie Mas. Het zijn dé topwijnen van de beste appellaties uit de Languedoc-Roussillon. Een diverse reeks wijnen ontstaan door de diverse terroirs in deze regio.

Over Languedoc-Rousillon

Lange zandstranden, een heerlijk warm klimaat, imposante bouwwerken, de oude vestingstad Carcassonne en een rijke historie; de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon heeft ontzettend veel te bieden, maar vooral op het gebied van wijn haalt u als liefhebber hier uw hart op. De grootste wijnstreek van Frankrijk kent maar liefst 40 appellations waarmee de plaats van herkomst én de kwaliteit worden gegarandeerd.

Waar er tot 1970 een negatief imago over massawijnen uit deze regio bestond, is dat beeld inmiddels 180 graden gedraaid. De omslag kwam toen vele hectaren wijngaarden werden gerooid om overproductie tegen te gaan. Met de grondige herstructurering en doorontwikkeling van mediterrane druivenrassen kreeg de regio langzaamaan meer aanzien. Maar ook werd er veel onderzoek gedaan om de traditionele variëteiten aan te passen en de teelt te optimaliseren. Het heeft geleid tot een regio met verrassende wijnhuizen en de mooiste wijnen.

De regio Languedoc-Roussillon heeft door zijn ligging het Middellandse zeeklimaat, maar binnen de regio zijn er veel microklimaten te onderscheiden en dat is van invloed op de groei en rijping van de verschillende druivenrassen. In het zuiden is het warmer en komen de geconcentreerde wijnen van onder andere grenache en cinsault meer tot hun recht. In het westen van de regio is het koeler met meer regen en wordt er gewerkt met Atlantische rassen zoals cabernet sauvignon en merlot.

Specificaties

Land Frankrijk
Wijnhuis Domaines Paul Mas
Druif Chardonnay
Kleur WIT
Aroma Intens met ananas, noten, brioche en bloesem zowel als kweepeer.
Smaak Volle body, rijk en gemiddelde zuren. Uiteindelijk een erg lange afdronk.
Wijn-Spijs Zeevruchten
Kaas
Appellatie LIMOUX
Gezien in het Thuismenu actie

Wereldse Smaken

Type keuken Franse keuken

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 9 ºC
Maximale bewaartemperatuur 14 ºC
Bereidingsadvies n/a

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten