Montes winemaker's choice chardonnay

Merk
Montes
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8578660

Productomschrijving

De druiven voor de chardonnay van Montes Winemakers Choice worden verbouwd in de Curicó vallei op een hoogte van 300 meter. Het is een zeer fruitige wijn met aroma’s van voornamelijk tropisch fruit zoals ananas en banaan. Hij is vol en romig en heeft een zeer fijne balans tussen hout en fruit zonder te boterig te worden. De afdronk is zeer elegant met een romige finish. Zeer geschikt als aperitief maar ook goed te combineren met visgerechten, wit vlees en gevogelte.

Viña Montes

Het Chileense Viña Montes is in 1988 opgericht door vier partners met allen veel ervaring in de kunst van het wijnmaken en de wijnhandel. Dankzij hun grote ambitie is het wijnhuis uitgegroeid tot een van de grootste en meest toonaangevende wijnbedrijven van Chili. Wijnmaker Aurelio Montes is het trotse boegbeeld van het Viña Montes. Viña Montes heeft vijf wijngaarden met diverse klimatologische omstandigheden en bodemtypes. Een bijzondere wijngaard is de nieuwe winery in Alpata die volgens de Chinese Feng Shui filosofie is opgezet. Opperste harmonie met de omgeving wordt nagestreefd met basiselementen als land, water, hout en metaal. Viña Montes heeft de sustainability-code voor duurzaamheid: een zeer omvangrijke en ambitieuze code van alle wijnproducerende landen.

De engel
Kenmerkend voor Viña Montes is de engel die terugkomt op etiketten en in namen. Douglas Murray, één van de vier partners, is de bedenker van dit beeldmerk. Vanwege verschillende gebeurtenissen in zijn leven geloofde hij in engelachtige interventie. Zijn eigen sterfelijkheid is meerdere malen op de proef gesteld door bijna fatale duikongevallen en twee verschrikkelijke auto-ongelukken.

Specificaties

Land Chili
Wijnhuis Montes
Druif Chardonnay
Kleur WIT
Aroma Ananas, perzik, mango en bloemen.
Smaak Volle body, bovengemiddelde zuren en een dito afdronk. Veel smaak en geconcentreerde fruitigheid.
Wijn-Spijs Vis
Kaas
Salades
Classificatie DO Colchaqua Valley

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 10 ºC
Maximale bewaartemperatuur 14 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten