Santa lucia brigante vermentino

Merk
St. lucia
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8502383

Productomschrijving

In de aroma een intens en vol bouquet met een intents tropisch aroma, gecombineerd met citrus en florale tonen. Typisch voor vermentino uit Maremmal. De smaak is vol, met enigszins kruidige aanzet van rijp wit fruit en een vleugje venkel. Combineert goed met aperitief, vis en asperges.

Over wijnhuis Azienda Agricola Santa Lucia

De geschiedenis van de familie gaat terug tot 1886, toen Giuseppe Scotto zijn eerste land kocht in San Potenziana in de stad Monte Argentario. De heer Giuseppe besloot hier de eerste druivenstokken van Ansonica-druiven te planten, waardoor een wijngaard ontstond die nog steeds, na vijf generaties, door de familie gecultiveerd wordt. Tegenwoordig wordt, net als vroeger, het werk van het bedrijf aan Monte Argentario strikt met de hand gedaan, vanwege het steile terrein, de droge muren en de vele plaatsen zonder wegen. De eerste druiven werden vervolgens gevinifieerd door Giuseppe, genaamd "Il Moro", en daarna door zijn zoon Salvatore, bekend als “Tore del Moro”, die samen met zijn drie zonen en een dochter de activiteiten tot 1956 voortzette. In hetzelfde jaar kwam de oudste zoon, Nicola, in het huidige hoofdkantoor van het bedrijf wonen, en begon hier zijn wijngaard te beplanten. In 1977 startte de zoon van Nicola, Luciano, met de modernisering van de wijnbouw van het bedrijf en in 1981 begon hij met de hulp van een oenoloog flessen wijn met een etiket te verkopen aan restaurants. Luciano's passie voor wijn heeft in de loop der jaren de interesse gewekt van zijn eerste zoon Lorenzo, de huidige wijnmaker van het bedrijf, en zijn jongere broer Luca, afgestudeerd in economie en management van kleine en middelgrote bedrijven: samen hebben ze een geweldige team. De groei van het bedrijf vond plaats in 2008, toen de bouw van de nieuwe wijnmakerij in Località Collecchio, in de gemeente Magliano in Toscane, begon. Naast de wijnmakerij en zijn wijnen beheren de gebroeders Scotto, met de hulp van hun moeder Tosca, een boerderij in Bed & Breakfast-stijl.

Specificaties

Land Italie
Regio Toscane
Wijnhuis Santa Lucia
Druif Vermentino
Kleur Wit
Aroma Het bouquet is aangenaam, open en vol, met hints van wit fruit, grapefruit, licht kruidig, met wat hints van mint en een vleugje anijs en venkel.
Smaak De smaak is vol, met een enigszins kruidige aanzet van rijp wit fruit, een vleugje venkel.
Wijn-Spijs Aperitief
Asperges
Appellatie Maremma
Smaakprofiel Fruitige witte wijn

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 6 ºC
Maximale bewaartemperatuur 25 ºC

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten