LA FORGE SULFIETVRIJ MERLOT-CABERNET

Merk
La forge estate
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8700570

Productomschrijving

Beide druivensoorten worden afzonderlijk gevinifieerd in roestvrijstalen vaten gedurende twee weken. De malolactische gisting vindt plaats in houten vaten en na het blenden van de merlot en cabernet rijpt de wijn zo'n zeven maanden verder in nieuwe en gebruikte eiken vaten. Elegante en complexe wijn met geuren van rijp zwart fruit, zwarte bessen en toffee. Mooi in balans met zachte tannines, tonen van bramen, rode bessen, zwarte kersen en chocolade. Heerlijk bij ribsteak, lamskoteletjes of gemarineerde halloumi met paprika

Over La Forge Estate

De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden. De inmiddels 120 hectare aan wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi.

Daaronder is ook de wijngaard 'Ile de la Forge'. Een wijngaard van 10 hectare waar de viagnier, marsanne, sauvignon, carignon en syrah zijn aangeplant. De filosofie van 'Les domaines Paul Mas' is erop gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.

Over Languedoc-Rousillon

Lange zandstranden, een heerlijk warm klimaat, imposante bouwwerken, de oude vestingstad Carcassonne en een rijke historie; de Zuid-Franse regio Languedoc-Roussillon heeft ontzettend veel te bieden, maar vooral op het gebied van wijn haalt u als liefhebber hier uw hart op. De grootste wijnstreek van Frankrijk kent maar liefst 40 appellations waarmee de plaats van herkomst én de kwaliteit worden gegarandeerd.

Waar er tot 1970 een negatief imago over massawijnen uit deze regio bestond, is dat beeld inmiddels 180 graden gedraaid. De omslag kwam toen vele hectaren wijngaarden werden gerooid om overproductie tegen te gaan. Met de grondige herstructurering en doorontwikkeling van mediterrane druivenrassen kreeg de regio langzaamaan meer aanzien. Maar ook werd er veel onderzoek gedaan om de traditionele variëteiten aan te passen en de teelt te optimaliseren. Het heeft geleid tot een regio met verrassende wijnhuizen en de mooiste wijnen.

De regio Languedoc-Roussillon heeft door zijn ligging het Middellandse zeeklimaat, maar binnen de regio zijn er veel microklimaten te onderscheiden en dat is van invloed op de groei en rijping van de verschillende druivenrassen. In het zuiden is het warmer en komen de geconcentreerde wijnen van onder andere grenache en cinsault meer tot hun recht. In het westen van de regio is het koeler met meer regen en wordt er gewerkt met Atlantische rassen zoals cabernet sauvignon en merlot.

Specificaties

Land Frankrijk
Wijnhuis Domaines Paul Mas
Druif Cabernet Franc
Merlot
Kleur Rood
Aroma Kruidig, rozemarijn en zwart fruit zoals zwarte bes. Daarnaast ook vanille en kaneel.
Smaak Krachtige tannines, smaken van rijp fruit en jam. Ook nog gemiddelde zuren en lange afdronk.
Wijn-Spijs Pasta & Pizza
Appellatie Biologische wijn
Keurmerken Biologisch

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 9 ºC
Maximale bewaartemperatuur 14 ºC
Bereidingsadvies n/a

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten