Actie

Kressmann grande reserve blanc

Bordeaux

Merk
Kressmann
Verpakking
Fles 75 centiliter
Artikelnummer
8068988
Kwantumprijs
per colli à 6 fles 27,00
Geldig van 23-09-2019 t/m 06-10-2019
5,95
per fles

Productomschrijving

Kressmann Grande Reserve Blanc heeft een lichtgele kleur met groene schakeringen. In de neus geeft deze Sauvignon Blanc nuances van citrusvruchten, limoen en pompelmoes. De Sémillon druif zorgt voor rondheid door lycheetoetsen. Een heerlijk frisse en pittige wijn met een aangename afdronk.

Wijnhuis Kressmann

In 1858 werd, met de komst van de toen nog jonge Edouard Kressmann in Bordeaux, het eerste hoofdstuk van het lange verhaal over deze kwaliteitswijnen geschreven. Vlakbij de beroemde Quai des Chartons richtte hij in 1871 zijn eigen bedrijf op onder de naam Maison E. Kressmann & Cie. De basis van zijn bedrijf werd het blenden van wijnen: een kunst die hij al vroeg had meegekregen in het bedrijf van zijn ouders die professionals waren in het blenden van koffie. Het blenden van wijn is anders dan dat van koffie maar de grondbeginselen lijken veel op elkaar. De specialisatie is het selecteren van de beste individuele kwaliteitsbonen- of druiven en daar een eindresultaat van maken die in perfecte harmonie is. Edouard Kressmann volgde de kwaliteitsontwikkeling op de voet en creëerde op deze manier het merk Kressmann: de eerste merkwijn in Bordeaux is geboren.

Edouard Kressmann heeft de kunst van assembleren tot aan het hoogst mogelijke niveau opgevoerd. De kwaliteit van zijn eerste merkwijn (uit 1897) ‘Kressmann Monopole Dry’ was zodanig hoog dat het al snel internationale reputatie verkreeg en een graag geziene gast was aan de tafel van beroemdheden. Zijne Majesteit de Koning van Zweden Gustaaf V, Generaal de Gaulle, Gérard Philippe en vele anderen waren liefhebbers van deze wijnen. Bij het samenstellen van de beroemde ‘Monopoles’, die sindsdien vaak zijn nagebootst, heeft hij de kunst van het blenden tot de hoogst mogelijke graad van perfectie opgevoerd. Optimaal profijt trekkende uit zijn ervaring en zijn talenten als proever, wist hij uiteindelijk de beste druiven en terroirs te selecteren te midden van de edelste cru’s van de Bordeauxstreek.

Specificaties

Wijnhuis Kressmann
Druif Sémillon
Sauvignon Blanc
Aroma Zacht fruit, abrikoos en peer. Maar ook bloemen.
Smaak Bovengemiddelde zuren, gemiddelde body en dito afdronk.
Wijn-Spijs Vis
Kip
Classificatie AOC Bordeaux Blanc
Plaats Parempuyre
Regio Bordeaux

Bereiden en bewaren

Ingredienten en voedingswaarden info

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten