Kombu dashi ekitai geconc.bouillon

Merk
Yama
Verpakking
Fles 1000 milliliter
Artikelnummer
25296986

Productomschrijving

Kombu dashi ekitai is een geconcentreerde basis dashi (Japanse bouillon) en leuk om in te zetten als amuse of voorgerecht. Los dit concentraat naar eigen smaak op in kokend water. De bouillon zal geheel transparant blijven.

Over dashi

Dashi is een heldere bouillon en staat aan de basis van vele gerechten uit de Japanse keuken. De bouillon wordt getrokken van kombu (gedroogd zeewier) en bonitovlokken (gedroogde tonijn), waarbij eventueel smaakmakers als sardines en shiitakepaddenstoelen worden toegevoegd. Ook suiker, sake, sojasaus, sojapasta en fijn gesneden groenten kunnen worden gebruikt om de dashi extra smaak mee te geven.

Specificaties

Wereldse Smaken

Type keuken Aziatische keuken

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 18 ºC
Maximale bewaartemperatuur 25 ºC
Bereidingsadvies Verdun met water voor gebruik. Gebruik 1 - 2% naar smaak.

Ingredienten en voedingswaarden info

Water, zoetstoffen (sorbitol, maltitol), gemodificeerd zetmeel (mais, aardappel, zoete aardappel, cassave), zout, smaakversterkers (E621, E631, E627), ethanol, kelpextract (kelpextract, zoetstoffen (sorbitol, maltitol), gemodificeerd zetmeel (mais, aardappel, zoete aardappel, cassave), zout , ethanol).

Per 100 gram

Energie (kJ) 490
Energie (Kcal) 117
Eiwitten (gram) 3,2
Koolhydraten (gram) 26
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 0
- waarvan verzadigd (gram) 0
Zout (gram) 15,7

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten