Cantuccini mandorla sapori amandelkoekje

Merk
Sapori
Verpakking
Zak 175 gram
Artikelnummer
28027574

Productomschrijving

Deze beroemde Toscaanse koekjes op basis van amandelen, bloem, eieren, melk en suiker zijn heerlijk bij de koffie of verwerkt in desserts.

Cantuccini worden traditioneel tweemaal gebakken en zijn daarom echte 'biscotti' koekjes. Eerst wordt er van de ingrediënten een rol deeg gemaakt die wordt gebakken in de oven. Vervolgens wordt deze rol als hij nog warm is in schuine plakjes gesneden. Deze plakjes worden vervolgens nogmaals in de oven gedaan om ze mooi droog te bakken. De koekjes worden in 1691 al voor het eerst genoemd in een woordenboek, het eerste officiële recept van deze koekjes stamt uit de 18e eeuw en wordt bewaard in het officiële archief van Prato. Deze koekjes worden in Toscane traditioneel geserveerd bij het dessert met de bekende Toscaanse dessertwijn ‘vin santo’.

Specificaties

Seizoen Winter

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 15 ºC
Maximale bewaartemperatuur 20 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

TARWEBLOEM – SUIKER 30% - AMANDELEN 20% - VERSE GEPASTEURISEERDE SCHUUREIEREN 4,8% - VERSE GEPASTEURISEERDE SCHUUREIEREN 4,8% - VERSE GEPASTEURISEERDE VOLLE MELK 4,8% - BOTER - HONING 0,5% - RIJSTMIDDELEN: NATRIUMDIFOSFAAT, NATRIUMBICARBONAAT – SALT - AROMA'S. Kan soja, mosterd en andere noten bevatten.

Per 100 gram

Energie (kJ) 1945
Energie (Kcal) 463
Eiwitten (gram) 10
Koolhydraten (gram) 63
- waarvan suiker (gram) 32
Vet (gram) 18
- waarvan verzadigd (gram) 4,3
Vezels (gram) 4,7
Zout (gram) 0,75

Allergie-informatie info

Ei
Met
ei
Gluten
Met
gluten
Melk
Met
melk
Mosterd
Kan sporen bevatten van
mosterd
Noten
Met
noten
Soja
Kan sporen bevatten van
soja