Bonitovlokken gedroogd en gerookt

Merk
Bonito
Verpakking
Zak 25 gram
Artikelnummer
38200950

Productomschrijving

Katsuobushi zijn de vlokken van een gefermenteerde, gedroogde en gerookte bonito. Deze vlokken zijn volgens de Japanse methode bereid en perfect om een basis dashi (Japanse bouillon) van te maken. Gebruik 25 gram op een halve liter water.

Over dashi

Dashi is een heldere bouillon en staat aan de basis van vele gerechten uit de Japanse keuken. De bouillon wordt getrokken van kombu (gedroogd zeewier) en bonitovlokken (gedroogde tonijn), waarbij eventueel smaakmakers als sardines en shiitakepaddenstoelen worden toegevoegd. Ook suiker, sake, sojasaus, sojapasta en fijn gesneden groenten kunnen worden gebruikt om de dashi extra smaak mee te geven.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product droog en afgesloten bewaren
Minimale bewaartemperatuur 4 ºC
Maximale bewaartemperatuur 25 ºC
Bereidingsadvies Kook 500 ml water in een steelpan. Voeg 25g Katsuobushi toe en kook 1 minuut op laag vuur. Zeef de "dashi"bouillon voor gebruik.

Ingredienten en voedingswaarden info

100% BONITO [VIS]

Per 100 gram

Energie (kJ) 1416
Energie (Kcal) 337
Eiwitten (gram) 82
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 1
- waarvan verzadigd (gram) 1
Zout (gram) 0,5

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Met
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten