Tosatsuru Azure Sake

Merk
Tosatsuru
Verpakking
Fles 72 centiliter
Artikelnummer
8586123

Productomschrijving

Azure is een gladde ginjo van de nieuwe generatie, gemaakt van ‘Kaiyoushinsousui’ (diep oceaanwater), die minder chemicaliën en ziektekiemen bevat dan oppervlaktewater. Dit maakt de sake zeer zuiver.

Over de brouwerij

De Tosa-Tsuru-brouwerij van de familie Hiromatsu, opgericht in 1773, heeft de meeste gouden awards gewonnen in de officiële sake competitie onder toezicht van de Japanse overheid. Tosa-Tsuru sakes wordt geconserveerd door pasteurisatie bij lage temperatuur en hermetische afdichting.

Over sake

Sake wordt gemaakt van speciale rijst, de Sakamai. Het grote verschil met ‘gewone’ rijst is de opbouw van de korrel. Sakamai heeft een kern bestaande uit puur
geconcentreerd zetmeel, vrij van vet en proteïne. De buitenkant van deze korrel wordt gepolijst, zodat het zetmeel makkelijker vrij komt. Na het polijsten wordt de rijst gestoomd en wordt koji toegevoegd. Deze schimmel geeft sake zijn unieke smaak. Tot slot gaat er water en gist bij, waarna het een tijdje blijft staan. Uiteindelijk wordt dit mengsel uitgeperst, waarbij het vocht wordt gefilterd, gepasteuriseerd en gebotteld. Hoe hoger het percentage zetmeel, hoe beter de kwaliteit van de sake. Daarom wordt sake geclassificeerd naar de mate van het polijsten van de rijstkorrel. Ginjo geeft aan dat de korrel voor minimaal 40% is gepolijst, daiginjo geeft aan dat de korrel voor minimaal 50% is gepolijst. En staat er junmai op het etiket? Dan is er geen extra alcohol toegevoegd, maar is de alcohol puur door rijstfermentatie ontstaan.

Specificaties

Land Japan
Kleur WIT
Appellatie Sake

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 4 ºC
Maximale bewaartemperatuur 25 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Rijst, water, koji, gist

Per 100 gram

Energie (kJ) 351
Energie (Kcal) 84
Koolhydraten (gram) 0,6
Zout (gram) 0,012

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten