Brander mayonaise

Merk
Oliehoorn
Verpakking
Emmer 2500 milliliter
Artikelnummer
24102481
Geldig van 19-09-2022 t/m 02-10-2022
15,70 10,50
per emmer

Productomschrijving

Brander mayonaise heeft een hoog aandeel mosterd. Het kenmerkt zich door een unieke kruidenmix. In de mayonaise zijn de stukjes zwarte peper zichtbaar. De smaak is romig, licht gekruid en heerlijk fris.

Het ontstaan

Achter het ontstaan van Brander mayonaise schuilt een bijzonder verhaal. Voormalig Cafetaria Brander was jarenlang een begrip in Groningen-stad. Vooral de mayonaise van Brander was erg geliefd. De cafetaria verdween, maar de liefde voor ‘Brander mayonaise’ bleef bestaan. Er ontstond een behoefte om de mayonaise weer te maken en op de markt te brengen. Daarvoor was uiteraard wel het recept nodig. Na een jarenlange zoektocht is dit gelukt en bracht Klaas van Kalen in 1981 de mayonaise voor de horeca op de markt.

Duurzame productie

Oliehoorn, de producent van Brander mayonaise, hecht veel waarde aan het milieu. De productiewijze is daarom milieuvriendelijk. Zo wordt er gebruik gemaakt van een waterzuiveringsinstallatie. Het afvalwater wordt opgevangen en verpompt naar een buffer. Hier wordt het verpompt naar een flocktuator waar het vuile water wordt behandeld zodat er slib ontstaat wat vervolgens wordt afgevoerd naar een slibverwerkingsbedrijf. Karton en plastic wordt ook gescheiden en restproducten van de olie- en sauscontainers worden afgevoerd in zogenaamde Nyssen containers. Er wordt zo zuinig mogelijk omgegaan met energie. De warmte die vrijkomt bij het productieproces wordt opgevangen. Hiervan wordt het voorraad- en distributiemagazijn verwarmt. Oliehoorn is ISO 9001:2008 gecertificeerd en werkt volgens een geïntegreerd HACCP-plan.

Specificaties

Gezien in het Courant 20

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 17 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

73% plantaardige olie (raapolie), MOSTERD (water, MOSTERDzaden, azijn, zout, suiker, kruiden), water, scharrelEIgeel, suiker, azijn, aroma's (SOJA eiwit, gehydroliseerd plantaardig eiwit (water, TARWE-eiwitten, zout), water, aroma's, smaakversterkers: E621, E631, zout, suiker), conserveermiddel: E202, zout, voedingszuur: citroenzuur, zwarte peper, verdikkingsmiddel: xanthaangom, kleurstof: E160a, antioxidant: E385

Per 100 gram

Energie (kJ) 2879
Energie (Kcal) 700
Eiwitten (gram) 1,4
Koolhydraten (gram) 2,6
- waarvan suiker (gram) 2,4
Vet (gram) 75,7
- waarvan verzadigd (gram) 5,7
Zout (gram) 1,1

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Met
ei
Gluten
Met
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Met
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Met
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten