Tartaarsaus

Romige saus

Merk
Wijko
Verpakking
Emmer 2500 gram
Artikelnummer
24117150

Productomschrijving

De romige tartaarsaus van Wijko is bereid met augurk, ui en mierikswortel. Het is te gebruiken als mayonaise bij alle soorten koud of gebraden vlees en is uitermate geschikt bij krab, gerookte paling en zalm. Ook op salades en broodjes is tartaarsaus een prima toevoeging. De gele sauzen van Wijko hebben een rijke en volle smaak. De structuur is herkenbaar, dik en u kunt gemakkelijk de saus een eigen swing geven door zelf ingrediënten toe te voegen.

Over Wijko

Sinds 1958 maakt Wijko overheerlijke ambachtelijke Nederlandse sauzen om maaltijden mee te verrijken. Nico Weijsenfeld bedacht een onovertroffen satésaus. De satésaus heeft een geheel eigen pindasmaak en heeft een mooie balans tussen pittig, zuur en zoet. Nico zei altijd: “de juiste verhouding zuur en zoet maakt een product goed”. In de jaren erna zijn veel meer Wijko sauzen ontwikkeld en verbeterd. Nico, een echte kok in hart en nieren, was gefascineerd door de Indonesiërs die in de jaren 50/60 op straat gebrande en gezoete pinda’s verkochten. Hier haalde hij zijn inspiratie vandaan. Hij liet bekende koks zijn recepturen proeven en vroeg om ervaringen en suggesties. De sauzen werden steeds bekender en populairder en uiteindelijk veroverden ze de Nederlandse markt.

Specificaties

Seizoen Zomer

Ingredienten en voedingswaarden info

Ingrediënten: Raapzaadolie, water, suiker, azijn, augurk 4,7%, EIGEEL 3,3%, zout, gemodificeerd zetmeel (bevat SULFIET), mierikswortel 1,1% (bevat SULFIET), ui 1,0%, verdikkingsmiddelen (xanthaangom, guargom), conserveermiddelen (kaliumsorbaat, natriumbenzoaat), antioxidant (calciumdinatrium EDTA)

Per 100 gram

Energie (kJ) 1606
Energie (Kcal) 388
Eiwitten (gram) 0,8
Koolhydraten (gram) 17
- waarvan suiker (gram) 14
Vet (gram) 35
- waarvan verzadigd (gram) 2,9
Zout (gram) 2,4

Allergie-informatie info

Ei
Met
ei
Zwavel en sulfieten
Met
zwavel en sulfieten