Het nordic kookboek

Scandinavische specialiteiten

Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
51161280
Op dit moment niet leverbaar in uw HANOS vestiging. Neem contact op met onze service desk voor meer informatie.

Productomschrijving

Steeds meer mensen vinden de weg naar het Hoge Noorden. De Noordse keuken kennen we allang van pekelharing, gravlax, smørrebrød en gekruide wijn, maar hij heeft nog veel meer te bieden. Dit boek neemt u mee op een culinaire reis door heel Scandinavië en hoger. De auteurs laten u ook kennis maken met het rijke aanbod aan producten, gastronomische tradities en feesten. Het boek begint met en algemene inleiding over de Noordse keuken. Ieder land wordt afzonderlijk toegelicht. Hierna volgt een overzicht van basisingrediënten en vervolgens recepten, ingedeeld naar de vier seizoenen. Per recept vindt u een inleiding, het aantal eters, de (voor)bereidingstijd, een opsomming van de ingrediënten en uiteraard de bereidingswijze. Het Nordic kookboek bevat een recepten- en ingrediëntenindex. De auteurs Gísli Egill Hrafnsson en Inga Elsa Bergpórsdóttir verblijven een groot deel van de zomer in Blöndiús, in het noorden van IJsland. Daar hebben ze hun culinaire werkplaats en een gastenhuis, waar ze veel buitenlandse gasten verwelkomen die getrakteerd worden op hun specialiteiten. Deze geweldige culinaire bereidingen zijn nu samengevat in een prachtig kookboek.